Biljana Petrović: Povoljni krediti za mali biznis i poljoprivredu u narednom periodu

Biljana Petrović i Marko Kesić
Biljana Petrović i Marko Kesić

Preduzetnici i poljoprivrednici iz Mačve danas su na prezentacijama u Bogatiću bili u prilici da se upoznaju sa podsticajnim merama i subvencijama Uprave za agrarna plaćanja i Ministarstva poljoprivrede, kao i  sa ponudom za subvebcionisane  kredite za poljoprivredu i preduzetnike NLB-Komercijalne banke. Biljana Petrović, pomoćnik predsednika izvršnog odbora Komercijalne banke, predstavila je okupljenima koje su to usluge, koje su  dostupne malim biznis klijentima u narednom periodu.

Ova opština ima oko 5.100 registrovanih gazdinstava, a impresivne brojke su kada govorimo o tovu svinja, 552.000 tovljenika, što je obeležje i specifičnost za vaš kraj.

Ono što ja želim da podelim sa vama jeste to šta vi od  Komercijalne i NLB  Banke možete da očekujete u narednom periodu.  NLB  Banka je  kupila Komercijalnu banku i da je u toku integracija. Mi smo trenutno najveća banka za poljoprivredu, imamo 30 odsto tržišnog učešća, 200 miliona evra je portfolio ove dve banke. Ono što vas treba da interesuje je koliko brzo mi možemo da odgovorimo na vaše zahteve.  Imamo 65 agro savetnika na terenu, svakog dana, i 200 ekspozitura, to znači da možemo biti veoma efikasni u ispunjavanju vaših zahteva, istakla je Biljana Petrović.

Ideja je da  predstavimo  šta to Komercijalna banka nudi, posebno poljoprivrednicima i preduzetnicima, odnosno malim biznis klijentima, koji su to najbolji uslovi i šta to od nas mogu da očekuju.  Ono što je za ovaj kraj jako zanimljivo su agro krediti, jer ovde najviše ima stočara, a u narednoj godini smo za njih pripremili posebne uslove kada je u pitanju nabavka mehanizacije, tako da pod izuzetno dobrim uslovima mogu podnositi zahteve.

U toku su i povrati od pedeset posto, kod  nas mogu da uzmu kredit da nabave mehanizaciju, a potom da podnesu zahteve za podsticaje do 28. februara. Što se tiče kratkoročnih kredita za repromaterijal, mi kao banka smo i do sada bili sa pedeset posto tržišnog učešća u isplaćivanju kredita, tako da se poljoprivrednici mogu zaduživati po najjeftinim kamatnim stopama,  bilo da je u pitanju repromaterijal ili nabavka osnovnih sredstava, kupovina traktora, mehanizacije, priključaka, protivgradnih mreža ili životinja, ukoliko im je to potrebno.

„Ono što bih naglasila jeste da nudimo i kredite za nabavku mehanizacije, ali ne samo nove nego i polovne. Ono što imamo još u ponudi su i krediti za kupovinu poljoprivrednog zemljišta za rokom otplate do 15 godina, sa  povoljnom kamatnom stopom. Nudimo i kredite za izgradnju objekata, istakla je Petrovićeva. 

 

 

 

Povezano