Senad Mahmutović: Poseta Turskoj od izuzetne važnosti

Ilustracija: Delegacija Srbije u Turskoj, foto: Senad Mahmutović
Ilustracija: Delegacija Srbije u Turskoj, foto: Senad Mahmutović

U delegaciji koja je boravila u jednodnevnoj poseti Turskoj, a povodom održavanja treće sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske bio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović.  Posetu ocenjuje izuzetno važnom, a na marginama tog događajaja Mahmutović je imao i niz važnih sastanaka sa najvišim zvaničnicima Republike Turske.

Mahmutović je u izjavi za Dnevnik RTV Novi Pazar kazao da je izuzetno počastvovan što je kao nako ko dolazi iz Sandžaka bio član delegacije Vlade Republike Srbije koja je boravila u poseti Republici Turskoj i tom prilikom se pored predsednika Erdogana sastao i sa, kako je rekao, najznačajnijim ministrima. On naglašava da je čak 11 ministara Vlade Republike Tursko prisustvovalo sednici Saveta, predstavnici Parlamenta, TIKA-e, ali i brojni uticajni privrednici.

Mahmutović je imao bilateralni sastanak sa turskim ministrom poljoprivrede kao i sa ministrom spoljnih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom sa kojim je razgovarao o njegovoj nedavnoj poseti Novom Pazaru, prilikom otvaranja Generalnog konzulata Republike Turske u ovom gradu.

Tokom tih razgovora sveli smo utiske o toj poseti i razgovoru koje smo tada imali sa Rasimom Ljajićem. Takođe moram da prenesem pozdrave  ministra unutrašnjih poslova Republike Turske koji prema Novom Pazaru i Sandžaku, svim njegovim građanima, gaji jedan poseban odnos. Pored toga bilo mi je veliko zadovoljstvo da razgovaram sa predstavnicima Ministarstva infrastrukture Turske o značajnim infrastrukturnim projektima u Sandžaku koji se odnose na izgradnju autoputeva ali i regionalnih putnih pravaca, te da od njih čujem pohvale za njhovog kolegu, državnog sekretara u Ministarstvu infrastrukture Republike Srbije Enesa Buhića na račun njegovog kompletnog angažmana i vođenje pomenutih projekata” kazao je Mahmutović.

Povezano

Iz ove kategorije

Zaštita šljive

Zasadi šljiva, kako saopštavaju iz Prognozno-izveštajne službe (PIS) se trenutno nalaze u fazi razvoja plodova,