Konferencija o energetskoj efikasnosti 23. februara u Novom Sadu

Ilustracija: Solarni paneli za navodnjavanje (Foto: Turn Key Project)
Ilustracija: Solarni paneli za navodnjavanje (Foto: Turn Key Project)

Energetska efikasnost kroz upotrebu solarne energije i biomase” naziv je 4. po redu Međunarodne investicione konferencije uorganizaciji Nacionalne asocijacije za biomasu „SERBIO“ i GIZ DKTI. Učesnici konferencije će se baviti konkretnim odgovorima na sve učestalija pitanja kako proizvesti i uštedeti električnu I toplotnu energiju upotrebom solarnih panela i/ili kotlova i postrojenja na biomasu (poljoprivrednu I drvnu).

Konferencija je podeljena u dve fizički odvojene sale. U prvoj će se govoriti o temama namenjenim domaćinstvima, privredi, poljoprivredi i industriji dok će se u drugoj sali govoriti o temama namenjenim javnim preduzećima, toplanama i lokalnim samoupravama.

Prisutni na konferenciji dobiće praktične informacije o počecima izgradnje solarne elektrane, projektovanju I tehnologijama biomase, te će biti u prilici da se upoznaju sa predstavnicima  kompanija koje imaju dugogodišnje iskustvo u ovim oblastima poput Viessmann doo Beograd, Luxor GmbH, Solaris, MT Komex, Djuro Djaković doo Hrvatska, Teknoxgroup Srbija, kao i finansijskim insitucijama poput IFC – Međunarodne finansijske korporacije, ProCredit banke, ERSTE banke i ESCO modela finansiranja – Negawatt Solutions doo i dr.

Konferencija „Energetska efikasnost kroz upotrebu solarne energije i biomase” održaće se 23. februara 2022. od 09.00 do 17.00 sati u hotelu „Sheraton“ u Novom Sadu.

Povezano

Iz ove kategorije

Zaštita šljive

Zasadi šljiva, kako saopštavaju iz Prognozno-izveštajne službe (PIS) se trenutno nalaze u fazi razvoja plodova,