Konkurs za finansiranje udruženja u oblasti poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije raspisalo je Javni konkurs za finansiranje-sufinansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2022. godinu, koji će trajati do 28. februara.
Cilj je unapređenje kvaliteta i promocija života u ruralnim područjima, a odabrani projekti biće finansirani sa najviše milion dinara u bruto iznosu po projektu, objavljeno je na sajtu grada Prokuplja.
Pravo da se jave na konkurs imaju udruženja osnovana radi ostvarivanja opštih ciljeva u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, upisana u registar Agencije za privredne registre.
Prioritet u finansiranju-sufinansiranju imaju oblasti vezane za stabilizaciju dohotka zaposlenih u poljoprivredi, efikasno upravljanje zemljištem, unapređenje stanja fizičkih resursa, kao i sistema transfera znanja i razvoj ljudskih potencijala.
Takođe, prednost ima i zaštita životne sredine u oblasti poljoprivrede, ispitivanje tržišta i plasmana, unapređenje kvaliteta i bezbednosti proizvoda, te stanja u oblasti zaštite životinja i drugo.
Odabrani projekti biće finansirani sa najviše milion dinara u bruto iznosu po projektu, a konkurs je otvoren do 28. februara.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

08.04.2024.

Otvoren 13. NLB Organic konkurs: Tri miliona dinara za najbolje projekte iz organske poljoprivrede

14.03.2024.

POKRAJINA OBJAVILA KONKURS ZA UNAPREĐENJE STOČARSTVA

12.03.2024.

Za održavanje tradicionalnih manifestacija 25 miliona

09.03.2024.

Pokrajina izdvaja 115 miliona dinara za ove namene

04.03.2024.

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine

11.10.2023.

Za mladog poljoprivrednika nagrada milion dinara

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca