Prvi poljiprivredni sajam u Bogatiću

U Bogatiću se je održan Prvi međunarodni sajam poljoprivrede. Preko 80 izlagača je prisutno na šandovima i veliki broj posetilaca iz celog mačvanskog kraja, istakao je Teodor Teodorović, iz organizacionog odbora.

Organizator sajma je Opština Bogatić gde navode da je izabran pravi trenutak za održavanje ovakve manifestacije s obzirom da se približava vreme setve većine ratarskih kultura koje su zastupljene u ovom kraju. Generani sponzor je Komercijalna banka, NLB grupa.

Osim izlagača iz ovog dela Zapadne Srbije, svoje proizvode izložili su i gosti iz Republike Srpske, Makedonije i Mađarske.

Održana je i panel diskusija na temu finansiranje agrara. Učesnici panela bilu su Marko Kesić, direktor Uprave za agrarna plaćanja, Biljana Petrović, Komercijalna banka, Nikola Mihailović, Zadružni savez Srbije i Teodor Teodorović, opština Bogatić.

Ja bih da vas pozdravim ispred Komercijalne banke, koja je članica NLB grupe. Ono što znate svi, Banka stvarno podržava poljoprivredu. Odnosno, ako pričamo o tome koliko je tržišno učešće i koliki broj klijenata radi sa Komercijalnom NLB bankom, to je preko 30% tržišnog učešća kad je u pitanju kreditiranje privrednika. Ono što nas izdvaja od ostalih banaka, sada smo najjača banka za poljoprivredu, u smislu – spojile su se dve Komercijalna banka i Nlb. Istakla je Biljana Petrović ispred Komercijalne banke.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

03.03.2024.

Održan treći Međunarodni poljoprivredni sajam u Bogatiću

28.02.2024.

Treći međunarodni sajam u Bogatiću

23.02.2024.

Uskoro Međunarodni sajam poljoprivrede “Bogatić 2024”

12.02.2024.

Dušica Savić iz Klenja: Lepša strana života na selu

30.01.2024.

Farma Ilić iz Klenja: Pehari govore više od reči

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca