Biljana Petrović: Vodeća smo banka po broju i iznosu isplaćenih kredita

Ključevi za 12 poljoprivrednih mašina uručeni su vlasnicima,juče u Ivanjici  kroz Projekat za konkuretnu poljoprivredu koji se realizuje u saradnji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetske banke – biće ih uručeno ukupno 82.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetska banka daju 50 odsto ukupne vrednosti mašine, 40 odsto vrednosti dolazi od kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama, a 10 odsto učešća daju sami poljoprivrednici, istakla  je Biljana Petrović , pomoćnik predsednika izvršnog odbora Komercijalne banke,koja je prisustvovala događaju. Kako je istakla Petrovićeva, Komercijalna, NLB grupa isplatila je preko 1000 kredita u vrednosti 1.100,835,421,80, i to su subvencionisani krediti Ministarstva poljoprivrede. Za sada imaju vodeću poziciju i nada se da će biti na prvom mestu po broju i iznosu isplaćenih kredita.

Marko Kesić i Biljana Petrović
Marko Kesić i Biljana Petrović

“ Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije u 2022. godini je zajednička inicijativa Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke koji uvode nove modele finansiranja kako bi se osnažili mikro, mali i srednji poljoprivredni proizvođi i preduzeća, a unapredila poljoprivredna proizvodnja i konkurentnost. Komercijalna NLB grupa, je do sada takođe isplatila najviše kredita za ovu podršku kako bi se osnažili mikro, mali i srednji poljoprivredni proizvođi i preduzeća, a unapredila poljoprivredna proizvodnja i konkurentnost. Odobrili smo pre 100 kredita a uplaćeno je 50, istakla je Petrovićeva.  Komercijalna banka, NLB grupa će biti efikasna u odobravanju kredita, kako bi na vreme poljoprivrednici mogli da podnesu zahtev za sredstva Ministarstva poljoprivrede. Po njenim rečima u narednom periodu još više će se truditi, a sve u smislu  da se pomogne poljoprvivrednicima,  jer njima je u interesu da se poljoprivrednici ponovo vrate kod njih, posle odobrenog kredita.

Događaju je prisustvovao i Marko Kesić, direktor Uprave za Agrarna plaćanja.

Povezano