Što pre podnesite zahtev konkurs je otvoren do utroška planiranih sredstava

Ilustracija: farma krava muzara jekic vitezevo
Ilustracija: farma krava muzara jekic vitezevo

Na osnovu programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na području grada Užica za 2022. godinu grad Užice će u ovoj godini subvencionisati nabavku umatičenih grla u ovčarstvu, govedarstvu, stočarstvu, kozarstvu i svinjarstvu, nabavku određenog broja sistema za mužu, muzilica, laktofriza, nabavku opreme za plasteničku proizvodnju, sistema za zalivanje, mreže za senčenje i protivgradnu opremu, kao i nabavku poljoprivredne mehanizacije, sadnica voća za ogransku proizvodnju i dobijanje sertifikata u organskoj proizvodnji.

Konkurs je otvoren do utroška planiranih sredstava, a po rečima Slobodana Kuzmanovića, člana Gradskog veća za poljoprivredu, poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati za subvencije po više mera, s tim što je maksimalan povraćaj u 2022.godini 280 000 dinara.

Budžet grada Užica za subvencije u poljoprivredni u 2022.godini iznosi 37 miliona dinara i u odnosu na 2021. godinu uvećan je za 5 miliona dinara. Sredstava ima dovoljno, tako da nema razloga za pravljenje redova i brigu da će zakasniti za predaju zahteva. Sredstva će se odobravati po redosledu podnošenja prijava, a konkurs će biti biti otvoren do utorška planiranih sredstava”,kaže Kuzmanović.

Povezano