Dan Mađarske će se na Sajmu održati 23. maja, a tema će biti digitalizacija poljoprivrede

Dr Atila Pinter, ambasador Mađarske u Srbiji, naglasio je da je njegova zemlja jedna od vodećih u regionu u oblasti poljoprivrede.

– Ponosni smo na svoj rezultate i veliko nam je zadovljstvo da struci i široj javnosti predstavimo u srcu Vojvodine ono po čemu se ističemo. Mađarska Srbiju smatra važnim regionalnim partnerom  što se pored odličnih političkih odnosa ogleda u i kontinuiranom rastu spoljno-trgovinskog prometa. S obzirom na izuzetnu važnost ovih odnosa, 21. maja ćemo na ceremoniji otvaranja prisustvovati predvođeni visokom  političkom delegacijom, rekao je ambasador Mađarske u Srbiji dr Atila Pinter.

– Mađarska će na Sajmu biti prisutna na tri lokacije – na kolektivnom štandu zainteresovani će moći da se upoznaju sa vrednostima Mađarske, njenim privrednim, intelektualnim, turističkim, kulturnim i gastronomskim vrednostima. Uz kolektivni štand, još 44 preduzeća iz Mađarske čekaju zainteresovane posetioce, a naši izlagači će predstaviti svoje inovativne proizvode i usluge iz najrazličitijih oblasti poljoprivrede. Pored upoznavanja sa mađarskim proizvodima, vodićemo i direktne B2B pregovore sa preduzećima, a pripremamo i kvalitetne stručne programe.

Dan Mađarske će se na Sajmu održati 23. maja, a tema će biti digitalizacija poljoprivrede. Posebnu pažnju posvećujemo prenošenju kulturnih vrednosti i tradicije.  Na dve lokacije na Sajmu i u Novosadskom pozorištu će biti postavljena i izložba fotografija koje pokazuju prirodno blago Karpatskog basena i Mađarske. Produkcija „Letenje“ biće prikazana 23. maja, zasnovana na narodnoj muzičkoj tradiciji Mađarske, u jedinstvenom izvođenju Kečkemet siti baleta i Orkestra Esencija – zaključio je dr Atila Pinter.

Povezano