Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi

Domaći proizvođači vina i rakije nastupiće na Međunarodnom sajamu vina i alkoholnog pića „ProWein“ u Dizeldorfu u Nemačkoj, od 15. do 17. maja, nakon dve godine pauze ove sajamske manifestacije zbog pandemije korona virusa.

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije na srpskom nacionalnom štandu predstaviće se 14 izlagača iz naše zemlje, osam vinarija i šest destilerija.

Foto: Nina Mirković
Foto: Nina Mirković

Posetiocima sajma i potencijalnim ino-partnerima, vina i rakije će predstaviti „Vinarija Trivanović“, „Vinarija Alkesić“, „Doja/Tody”, „Vinarija Virtus”, „Rubin”, „Temet“, „Vinarija Čoka Plus“, „PP Erdevik“, kao i „Promont grupa“, „RB Global“, „Jelički Dukat“, „Akov“, „Simex Original“ i „Veljko i sinovi 1994“.

Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

Međunarodni sajam ProWein je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Prethodno održan sajam posetilo je više od 61.500 posetilaca iz 142 zemlje.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

10.11.2023.

Izložba ”Vinski letopis Srbije“

12.09.2023.

U Beču predstavljena vina Otvorenog Balkana

12.05.2023.

Dan Vina u Aranđelovcu

23.02.2023.

Najčešće greške i propustu koji se javljaju u proizvodnji vina

05.09.2022.

Podrum Milojević vino tradicije i budućnosti

06.04.2022.

AKOV – Za dobru rakiju su potrebne godine, posvećenost i znanje

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca