Sve je spremno za sutrašnje otvaranje 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma

Najveća i najpoznatija priredba koja se održava na Novosadskom sajmu, Međunarodni poljoprivredni sajam, ove godine biće održana u standardnom prolećnom terminu, od 21. do 27. maja.
Održava se na uobičajen način, a izlagači će se predstaviti u zatvorenom i na otvorenom prostoru najstarije sajamske kuće u ovom delu Evrope. Ove godine imamo 1.100 izlagača. U odnosu na 2019. godinu se nalazimo na 75 odsto tog sajma, rekao je Slobodan Cvetković, direktor sajma.

Uz brojne kolektivne izložbe možemo da najavimo i premijerni nastup Maroka. Ostali su segmenti koje smo ranijih godina imali i želim da se zahvalim Ministarstvu poljoprivrede koje je naš mecena u oblasti stočarstva i voćarstva, a stočarski deo će biti ove godine vrlo kvalitetno zastupljen, dodao je on.

Cvetković je najavio da je četvrtak, 26. maj Dan stočara, a taj dan će biti posvećen i Večeri šampiona i ocenjivanju kvaliteta, navedno je u saopštenju.
Ove godine zemlja partner nam je Mađarska i u svetlu dobrih bilateralnih odnosa naše dve države zahvaljujem se ambasadoru dr Atili Pinteru na aktivnostima koje preduzima. Zadržali smo međunarodni karakter što dokazuju nastupi kompanija iz još 18 zemalja. Uz brojne kolektivne izložbe možemo da najavimo i premijerni nastup Maroka. Ostali su segmenti koje smo ranijih godina imali i želim da se zahvalim Ministarstvu poljoprivrede koje je naš mecena u oblasti stočarstva i voćarstva, a stočarski deo će biti ove godine vrlo kvalitetno zastupljen. Četvrtak, 26. maj je Dan stočara, a taj dan će biti posvećen i Večeri šampiona i ocenjivanju kvaliteta – istako  je Cvetković.

 

Radno vreme Sajma će biti svakog dana od 9-19 časova, osim u petak 27. maja kada će se kapije sajma zatvoriti u 16 časova.

Takođe, prvog dana sajam, u subotu 21. maja, posetioci do 13 časova neće moći da uđu na Sajam kroz aulu koja će u to vreme biti zatvorena. Do tada posetioci mogu da koriste Teretni ulaz I i Teretni ulaz II iz ulice Branka Bajića i Ulaz između Hale 8 i Hale 9, u ulici Novosadskog sajma.

Povezano