Poziv za prijavu za Organics Europe Youth Event u Švajcarskoj

Organics Europe Youth Event (OEIE), koji se održava od 31. avgusta do 1. septembra u Friku, Švajcarska, je događaj za mlade zainteresovane i aktivne u  oblast organske proozvodnje. Događaj će obezbediti platformu za diskusiju i učenje o potencijalu i izazovima organske proizvodnje i njenoj ulozi kao održivog sistema ishrane.

Omladinski događaj će okupiti mlade iz različitih oblasti: farmere, trgovce, prerađivače,  kao i  aktiviste i  političare. Događaj će podstaći unakrsnu razmenu između različitih nivoa uključenosti  u organski sektor i generisati inovativne ideje u cilju kreiranja budućnosti organske proizvodnje.

Organska hrana i poljoprivreda su deo rešenja protiv globalnih društvenih i ekoloških problema. Njeni pozitivni efekti na našu klimu, životnu sredinu, biodiverzitet i dobrobit životinja zahtevaju poboljšano znanje i organski pokret koji može oblikovati i osnažiti budućnost organske zajednice.

Cilj dogadjaja je da pomogne  kako organski pokret može da inspiriše promene kroz širok spektar perspektiva – od nauke, biznisa, politike, umetnosti i praktičnih iskustava mladih preduzetnika i aktivista. Razgovaraće se o pitanjima i temama u vezi sa održivim sistemima ishrane i razvijaće se ideje za poboljšanje i promovisanje sistema organske prehrane. Možete očekivati da ćete biti inspirisani kroz radionice, diskusije, govore, nekoliko aktivnosti umrežavanja i namenske ekskurzije u Friku, u srcu Švajcarske.

Program možete pronaći ovde https://www.organicseurope.bio/get-involved/organics-europe-youth-event/

Ovde možete pogledati trejler Organics ​​Europe Youth Event-a,  i inspirišite se mladim profesionalcima iz Argentine, Švajcarske i Italije koji dele svoje viđenje i ideje o organskom pokretu. https://youtu.be/9LTG-okUIM0

Organics ​​Europe Youth Event nudi stipendije koje obezbeđuju finansijsku podršku za podršku putnim troškovima i troškovima smeštaja za evropske učesnike koji se suočavaju sa finansijskim problemima da se pridruže događaju (npr. studenti, mladi profesionalci, nezaposleni i drugi). Da biste se prijavili za stipendiju, morate: da budete stanovnik evropske zemlje i da imate manje od 40 godina. Biće uzeti u obzir samo kandidati koji dostave sve podatke u obrascu za prijavu.

U obrascu za prijavu od vas se traži da dostavite sledeće:

-Osnovne informacije: ime, prezime, godine, kontakti, lokacija, trenutno zanimanje, obrazovanje

-Kratak video ne duži od 120 sekundi koji rezimira zašto biste želeli da prisustvujete događaju i relevantnost vašeg zanimanja.

-Da li ste voljni da budete uključeni u neke aspekte organizacije (vođa tima, izvestilac itd.).

-Procena potrebne podrške (putni troškovi, troškovi smeštaja).

Rok za prijavu je 30. jun 2022.

Obrazac za prijavu je ovde  https://anmeldeservice.fibl.org/event/afbd3ad1-132e-4e48-b446-82e630766ffd/regProcessStep1

U obrascu izaberite „Treba mi finansijska podrška“ da biste otvorili dodatna pitanja za prijavu za stipendiju. Kada bude zatraženo da izaberete kartu, izaberite opciju stipendije. Imajte na umu da vam podnošenjem obrasca za prijavu još uvek nije zagarantovana finansijska podrška za vaše putovanje. Pošto je dostupan samo ograničen broj stipendija, stipendija se ne može dodeliti svim prijavama. Organizatori OEIE će kontaktirati sve kandidate putem e-pošte kako bi ih obavestili o statusu prijave.

Detaljne infoemacije o celom dogadjaju možete pronaći ovde   http://OrganicsEuropeYouthEvent

Izvor: Serbia Organica

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

20.03.2024.

Eko fungi farma organskih šampinjona

13.03.2024.

„Najdomaćin“ će biti jedan od izlagača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Šapcu

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

23.02.2024.

Uskoro Međunarodni sajam poljoprivrede “Bogatić 2024”

14.02.2024.

Srpski organski proizvođači nastupaju na prestižnoj smotri

26.12.2023.

Uzgoj voća po pravilima organske proizvodnje

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca