Za dodelu podsticajnih sredstava za poljoprivrednike iz budžeta 50 miliona

U toku je konkurs budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede za dodelu podsticajnih sredstava za registrovana gazdinstva na teritoriji grada Leskovca. Dejan Ranđelović, predsednik komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, kaže da se konkurs odnosi na mere investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, zatim meru koja se odnosi na bušenje bunara u funkciji navodnjavanja dubine do 100 metara i prečnika od 80-300 milimetara, te za meru koja se odnosi na udruženja na teritoriji Grada Leskovca koja imaju u planu učestvovanje ili organizovanje manifestacija, sajmova ili izložbi.

Ukupno je za ovu svrhu namenjeno 50 miliona dinara, ali ako bude zahtevana veća suma ona će se odobriti rebalansom budžeta.

Rok za podnošenje zahteva je do utroška opredeljenih finansijskih sredstava utvrđenih programom korišćenja sredstava, a najkasnije do 15.09.2022. godine. Sve informacije zainteresovani mogu dobiti u Odeljenju za privredu i poljoprivredu Grada Leskovca u Uslužnom centru, gde se i predaju zahtevi. Inače, primetno je da interesovanje svake godine raste, sve više je novih korisnika, što znači i da ove mere imaju pozitivnog efekta. Posebno u delu bušenja bunara, s obzirom da su godine sve sušnije, pa će sistemi navodnjavanja u budućnosti igrati veliku ulogu.“

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

02.07.2024.

Pčelari do petka mogu da se prijave za subvencije po košnici

20.06.2024.

Raspisivanja konkursa za dodelu podsticajnih sredstava

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

04.04.2024.

Za subvencije u poljoprivredi 55 miliona dinara

14.03.2024.

POKRAJINA OBJAVILA KONKURS ZA UNAPREĐENJE STOČARSTVA

14.02.2024.

Jelena Tanasković orezala vinograd u Bogojevcu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca