NOVOSADSKI DANI PIVA

Novosadski dani piva je nova manifestacija koja će biti održana na Novosadskom sajmu 4. i 5. novembra u Hali “Master“, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Grada Novog Sada, kompanije Ninamedia kao glavnog organizatora i Novosadskog sajma kao suorganizatora događaja.

Vojvodina nema dovoljno manifestacija, a one su važan generator i turizma i privrede, i mislim da ovakva manifestacija koju smo zdušno podržali, kao i mnoge druge, jeste nešto što će obogatiti turističku ponudu, ne samo Grada Novog sada već i cele Pokrajine, rekao je Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i dodao – Nadam se da će gosti doći iz cele Republike i celog regiona, jer statistički pokazatelji koje imamo za prvih osam meseci, pokazuju značajno povećanje dolazaka gostiju iz celog Regiona, pre svega stranih turista, ali i iz drugih delova Republike Srbije. Naša  je želja, da ljudi prema manifestacijama u Vojvodini planiraju svoje godišnje odmore, i upravo zato je najavljujemo mesec dana ranije. Očekujemo da ova priredba bude jedan od važnih događaja koji ćemo u budućnosti upisivati u kalendar važnih događaja na terirtoriji cele Pokrajine, zaključio je dr Ivanišević.

– Ovo je još jedan događaj u kalendaru manifestacija Grada Novog Sada. Gastronomija i piće jesu nešto što privlači turiste u Novi Sad i ne samo u Novi Sad, već turiste iz cele Evrope. Koliko sam čuo od organizatora većim delom će izlagači biti kraft pivare, što jeste značajno i za privredu Grada, istakao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević. On je naglasio da je sve više turista u našem gradu, i da podaci od pre dva dana pokazuju da je poseta za prvih osam meseci bila oko 356.000 noćenja u Novom Sadu, što je za oko 30 procenata više u odnosu na 2019. godinu.

–  Dugo traje priča o realizaciji ovog događaja i svi smo nekako uzbuđeni u Ninamediji i gotovo smo sigurni da će ova manifestacija biti u kalendaru za mnoge godine koje dolaze, rekao je u ime organizator događaja, Nikola Bulatović. U dva dana muzičkog  i zabavnog programa za ljubitelje rok muzike, nije zaboravljena ni društvena odgovornost manifestacije pa će tako u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja na njihovom simulatoru “pijane vožnje” svi zainteresovani će moći da uvide opasnost vožnje u alkoholisanom stanju. On je najavio dolazak “malih“ i “velikih“ pivara iz Srbije i regiona.

Novosadski sajam je poznat kao firma i kao mesto koje širom otvara vrata za sve nove ideje i sve nove predloge. Ovde smo se okupili jer smo prepoznali u  našem partneru kompaniji Ninamedija jedan dobar proizvod koji želimo da isporučimo novosadskoj javnosti i ne samo njoj, već i publici i posetiocima Novosadskog sajma 4. i 5. novembra. Nadamo se da će postati tradicija, rekao je Nikola Lovrić, izvršni direktor za opšte i pravne poslove Novosadskog sajma, i podsetio prisutne da Sajam sledeće godine obeležava vek postojanja.

Organizatori su najavili nastup Nena Belana i njegove grupe Fiumens, 4. novembra kada će nastupiti i grupa Psihomodo pop, dok će dan kasnije, koncert održati održati legende YU rock scene – Divlje Jagode i Atomsko sklonište.

Radno vreme manifestacije će biti od 18 časova, a ulaznice se mogu  naći u pretprodaji na biletarnicama Gigstixa, po ceni od 500 dinara za  jednodnevnu, dok će dvodnevna karta stajati 800 dinara.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

27.05.2024.

Šampioni Sajma u stočarstvu

24.05.2024.

Međunarodni poljoprivredni sajam: Veći, posećeniji, lepši, bolji

22.05.2024.

Aleksandar Martinović sa delegacijama Republika Malavi i Gabon

21.05.2024.

Italija sigurno tržište za srpski lešnik

20.05.2024.

NLB Komercijalna banka: Specijalna sajamska ponuda poljoprivrednih kredita!

19.05.2024.

Aleksandar Martinović: Evropska unija najznačajniji spoljno–trgovinski partner Republike Srbije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca