Mio – bilje sto posto prirodno

Uveren sam da na svetu ne postoji ljudsko biće koje samo sebi nije postavilo pitanje Ko sam? Šta je smisao mog života? Da li postoji životna misija? Postoji. Postavio sam sebi pitanje kakva je razlika između života u kojem postoji smisao i života bez smisla. Da li samo živimo ili naš život ima razlog? Ne ulazim u detalje razlike kvaliteta života kad pronađemo njegov smisao i kad živimo bez smisla. Život sa misijom doprinosi razvoju vizije života, ciljeva poput zdravlja iz prirode u službi zdravlja naroda, duhovna je i telesne oaza ćovekovog preporoda sazdanog za večnost.

Životna misija na kojoj se nalazimo obuhvata više različitih ciljeva u jednom cilju da kroz ‘’Mio Bilje 100% prirodno u službi zdravlja naroda” od naše želje da živimo srećno i ispunjeno, zdravo, da pomažemo ljudima, da budu zdravi duhovno i telesno, da otkrivamo i razvijamo nove talente, razvijamo kulturu zdravog življenja; da imamo sve ono što ce nam stvoriti radost u srcu.

Na festivalu Testival, koji se održan  prošlog vikenda  u Domu omladine, razgovarali sa Miodragom Todorovićem, gazdinstvo Todorovic, tj. Mio bilje. Bave se proizvodnjom lekovitog bilja, čajeva, trava, eteričnih ulja, kapi za imunitet, depresiju, smirenje i  opustanje i  protiv šećernih bolesti.

Kako ističe Miodrag, dolazi  iz Grabovca, mesto kod Obrenovca, tj. manastir Grabovac. Ovim poslom se bave već 30 godina, do pre tri godine mu je ovo bilo usputno, kako ističe naš sagovornik više iz hobija i radoznalosti. Pre tri godine je otišao u manastir da se oporavi usled povrede noge i onda je  krenuo sve više da se bavi ovim poslom. Primetio je da se povećala  zainteresovanost kod ljudi, kao i sama potražnja. Napravili su jedan brend Travarica, od 57 trava koji deluje na kompletan organizam.

-Uloga travarice je čišćenje krvnih sudova, utiče na imunitet, utiče i na polodnost, održava krvni pritisak, protiv osteoporoze, deluje na smirenje i depresiju, na migrenu. Trave beremo  na Staroj planini, na Rudniku, na Medvedniku, priča nam Miodrag.  On lično bere, ali takođe ima i svoje prijatelje i saradnike koji mu  pomažu.  Proizvodi se mogu naći u manastiru Fenek, u Ribnici,  u srpskoj pravoslavnoj crkvi , u zdravoj hrani u Obrenovcu, takođe može da se poruči   telefonom. Svi proizvodi su testirani u Institutu za hranu i piće i imaju potvrdu da je sve potpuno bezbedno za upotrebu.

Naš sagovornik ističe da je igrom slučaja počeo da se bavim ovim poslom, 1988. godine,  zahvaljujući svom ujaku  koji ga je posavetovao da napravi jedan rasadnik, a on se godinama bavio prozvodnjom hrane. Kada je napravio prvi rasadnik 1x1m, i kada je pikirao te biljke i krenuo da ih neguje,  dopalo mu se to, kako on kaže „saživeo se sa biljkama“. Zatim je počeo da istražuje, i da  se bavi organskom hranom. Prvo je radio u Valjevu, pa posle u Krušiku, pa u Mionici, a onda je kasnije radio kao menadzer. Kako ističe, taj momenat kad je posadio prve biljke i kad je počeo da ih neguje, tad je „vaskrsao“ i shvatio da bez prirode ne može. Upoznao je Jovu travara, ističe da mu je on dočarao još više tu lepotu i ljubav. Naš sagovornik koristi Travaricu od 2006.godine, a način korišćenja je sledeći:  po ustajanju se uzme kašičica meda, po mogućstvu domaćeg, posle par minuta čašica Travarice. Još jedan način upotrebe Travarice, kada krene prehlada može da se izmasira nos, stave se oko vrata obloge. Cena Travarice je 20 evra  tj. 2.300 dinara, kapi su 1.000 dinara, vino od ruzmarina sa lekovitim biljkama 1500 dinara. Bave se i prodajom jastuka, koji je punjen   papratom  i lekovitim  biljem. Na ideju o jastucima se dosetio kada je bio na Rudniku i video punu livadu paprati, i rekao sebi da ovo može da pomogne protiv bolova. Krenuo je da bere paprat.  Jastuk  opušta mišiće i kada opusti mišiće prestaje bol, a takođe pomaže kod  migrene.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.07.2024.

Zaštita lekovitog bilja

16.07.2024.

Efikasan lek za mnoge tegobe

06.06.2024.

Uzgoj lekovitog bilja na malim površinama

28.03.2024.

Začin, čaj i sredstvo za inhalaciju

26.03.2024.

Kako se gaji neven

22.03.2024.

Neprocenjiv dar prirode

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca