Jelena Tanasković: Prilika da mnogi proizvođači izađu iz lokalnih okvira

Danas je otvoren Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade.  Sajam  se organizuje uz podršku projekta Velika mala privreda koji finansira USAID, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Grada Beograda  i NALED-a, a zemlja partner sajma je Holandija.

Sajam je otvorila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković .Ministarka Tanasković istakla je da „Agro Belgrade“ iz godine u godinu postaje sve posećeniji i prepoznatljiviji i van granica Srbije i dodala da je taj sajam odlična prilika da se naša zemlja predstavi u najboljem svetlu.

Ova manifestacija je takođe i prilika da mnogi proizvođači izađu iz lokalnih okvira, pronađu svoje mesto na tržištu i da u nekom narednom periodu dobiju priliku da se pojave i na inostranom tržištu, rekla je Tanasković.

Na otvaranju sajma govorili su i ambasadori SAD i Holandije u Srbiji Kristofer Hil i Joost Reintjes, kao i ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Crne Gore, Savo Minić i Vladimir Joković. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

„Agro Belgrade“ se održava od 26. do 28. januara na Beogradskom sajmu. Među glavnim izlagačima biće proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova, sistemi za navodnjavanje, sistemi protivgradne zaštite, rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.

Pored izlagačkog dela, planirano je više konferencija u čijem je fokusu će biti razmena znanja, iskustava i poslovnih prilika u oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva.

Osim izložbenog dela sajam će imati i konferencijski deo, a na stručnim konferencijama i sastancima stručnjaci i predstavnici institucija, kompanija, velikih evropskih i domaćih lanaca, kupaca i distributera razgovaraće o aktuelnim temama iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, tržišta voća i povrća, klimatskih promena i njihovog uticaja na promene u proizvodnji voća i povrća i brojne druge.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

14.04.2024.

Jelena Tanasković: Sve je više vikend farmera

11.04.2024.

Najdomaćin 2024″ u Lazarevacu 14. aprila

02.04.2024.

„Najdomaćin 2024“ u Lazarevcu

01.04.2024.

Raspisan javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine

22.03.2024.

Jelena Tanasković: Obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca