Jelena Tanasković: Prilika da mnogi proizvođači izađu iz lokalnih okvira

Danas je otvoren Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade.  Sajam  se organizuje uz podršku projekta Velika mala privreda koji finansira USAID, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Grada Beograda  i NALED-a, a zemlja partner sajma je Holandija.

Sajam je otvorila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković .Ministarka Tanasković istakla je da „Agro Belgrade“ iz godine u godinu postaje sve posećeniji i prepoznatljiviji i van granica Srbije i dodala da je taj sajam odlična prilika da se naša zemlja predstavi u najboljem svetlu.

Ova manifestacija je takođe i prilika da mnogi proizvođači izađu iz lokalnih okvira, pronađu svoje mesto na tržištu i da u nekom narednom periodu dobiju priliku da se pojave i na inostranom tržištu, rekla je Tanasković.

Na otvaranju sajma govorili su i ambasadori SAD i Holandije u Srbiji Kristofer Hil i Joost Reintjes, kao i ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Crne Gore, Savo Minić i Vladimir Joković. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

„Agro Belgrade“ se održava od 26. do 28. januara na Beogradskom sajmu. Među glavnim izlagačima biće proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova, sistemi za navodnjavanje, sistemi protivgradne zaštite, rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.

Pored izlagačkog dela, planirano je više konferencija u čijem je fokusu će biti razmena znanja, iskustava i poslovnih prilika u oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva.

Osim izložbenog dela sajam će imati i konferencijski deo, a na stručnim konferencijama i sastancima stručnjaci i predstavnici institucija, kompanija, velikih evropskih i domaćih lanaca, kupaca i distributera razgovaraće o aktuelnim temama iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, tržišta voća i povrća, klimatskih promena i njihovog uticaja na promene u proizvodnji voća i povrća i brojne druge.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.07.2024.

Uskoro Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na  podsticaje u  stočarstvu za krave za uzgoj  teladi za tov za 2024. godinu

22.07.2024.

Ministarstvu poljoprivrede biće prebačeno 3,67 milijardi dinara

20.07.2024.

Uskoro Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal 2024. godine

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

15.07.2024.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća

10.07.2024.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca