Tradicionalna manifestacija, „Ukusi Vojvodine“, organizije se u Delta City -u 11. i 12. februara.
Ideja o festivalu se rodila upravo iz potrebe da se bogato nasleđe različitih uticaja koji su učinili vojvođansku kuhinju raznovrsnom i posebnom, prezentuje ljubiteljima dobrog ukusa, istakli su organizatori manifestacije.
“Ovo je novosadski festival koji se održava svakog septembra u Novom Sadu, gde bude preko 130 izlagača. Posle šestog puta, krenuli smo da radimo promociju po drugim gradovima Srbije, ovo je drugi put u Delta sitiju, istakla je Sara Balaban, PR menadžer projekta „Ukusi Vojvodine” i dodala: Ukusi Vojvodine promoviše stare i stvara nove gastronomske brendove, ali i posreduje u edukaciji i razmeni iskustava između stručnjaka u proizvodnji i turizmu, i samih potrošača i turista.
Na manifestaciji učestvuje 30 izlagača. Među njima je i Ljiljana Janjić koja ima volje, a i mašte na pretek. Na njenom standu nema šta nema, od kajmaka, sira, rolata, sa sirom, slatkih i slanih, a Ljiljana kombinije neobične ukuse i pravi kolače i torte od sira.
Posetioci će imati priliku da kupe kravlje i kozje sireve, pravu vojvođansku slaninu, , kulen i kobasice različitih receptura, domaće zimnice, med, različite namaze, vina, zanatska piva, štrudle i razne druge vojvođanske kolače.
Sve što treba da uradite je, da dođete praznog stomaka i dobrog raspoloženja i da uživate u vrhunskim tradicionalnim specijalitetima vojvođanske kuhinje, napravljenim od lokalnih namirnica.
Manifestaciju „Ukusi Vojvodine“ uveličava je poznati gastronomski stručnjak Saša Mišić.