Jelena Tanasković: Uvodimo novu meru za čiju nabavku ćemo davati 22.000 dinara

Ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković održala je sastanak sa poljoprivrednicima Mačve i sa njima razgovarala o trenutnim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i pronalaženju zajednickih rešenja, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Ona je prethodno posetila domaćinstvo farmera Milovana Ivankovića iz Zasavice I u severnoj Mačvi, kao i njegovu farmu tovljenika, kapaciteta 3.600 svinja, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

„Fokus nam je na povećanju subvencija. Kada su u pitanju kvalitetna grla, odnosi se na krmače i nerastove, dosadašnja subvencija je iznosila 15.000 dinara, od sada će to biti 18.000 dinara. Uvodimo novu meru, kao što smo uveli za junice, paralelno uvodimo i za nazimice, za čiju nabavku ćemo davati 22.000 dinara. To su novosti, koje cje značajno doprineti uvećanju stočnog fonda“, rekla je ministarka.

To je, kako se navodi u saopštenju, pozdravio i domaćin iz Zasavice I, Milovan Ivanković, koji gradi novu farmu za krmače.

„Radimo na tome da imamo naše prasiće, jer ih sada uvozimo. A takva prasad su skupa i koštaju preko 500 dinara. Kad budemo imali svoje, imaćemo i povoljnije tovljenike. Ovih 400 krmaća bi trebalo da ima dovoljan broj da podmiri naše kapacitete“, objasnio je Ivanković.

Ministarka je potom održala sastanak sa poljoprivrednicima Mačve i sa njima razgovarala o trenutnim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i pronalaženju zajednickih rešenja.

Mačva i Srem su, kako podsećaju iz Ministarstva, stočarski kraj Srbije, koji na godisnjem nivou daje najveći broj tovljenika.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

14.06.2024.

Slobodan Nikolovski novi direktor Uprave za agrarna plaćanja

13.06.2024.

Postignut načelni dogovor u četiri tačke sa malinarima i hladnjačarima

30.05.2024.

Martinović u poseti Veterinarskom institutu u Nišu: Brigom o zdravlju životinja do povećanja stočnog fonda

28.05.2024.

Aleksandar Martinović sastao se danas sa ambasadorom Federativne Republike Brazil u Republici Srbiji

27.05.2024.

Martinović: Zajedno do rešenja

23.05.2024.

Martinović: Srbiji je veoma značajna podrška Irana u UN

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca