Jelena Tanasković: Uvodimo novu meru za čiju nabavku ćemo davati 22.000 dinara

Ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković održala je sastanak sa poljoprivrednicima Mačve i sa njima razgovarala o trenutnim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i pronalaženju zajednickih rešenja, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Ona je prethodno posetila domaćinstvo farmera Milovana Ivankovića iz Zasavice I u severnoj Mačvi, kao i njegovu farmu tovljenika, kapaciteta 3.600 svinja, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

„Fokus nam je na povećanju subvencija. Kada su u pitanju kvalitetna grla, odnosi se na krmače i nerastove, dosadašnja subvencija je iznosila 15.000 dinara, od sada će to biti 18.000 dinara. Uvodimo novu meru, kao što smo uveli za junice, paralelno uvodimo i za nazimice, za čiju nabavku ćemo davati 22.000 dinara. To su novosti, koje cje značajno doprineti uvećanju stočnog fonda“, rekla je ministarka.

To je, kako se navodi u saopštenju, pozdravio i domaćin iz Zasavice I, Milovan Ivanković, koji gradi novu farmu za krmače.

„Radimo na tome da imamo naše prasiće, jer ih sada uvozimo. A takva prasad su skupa i koštaju preko 500 dinara. Kad budemo imali svoje, imaćemo i povoljnije tovljenike. Ovih 400 krmaća bi trebalo da ima dovoljan broj da podmiri naše kapacitete“, objasnio je Ivanković.

Ministarka je potom održala sastanak sa poljoprivrednicima Mačve i sa njima razgovarala o trenutnim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i pronalaženju zajednickih rešenja.

Mačva i Srem su, kako podsećaju iz Ministarstva, stočarski kraj Srbije, koji na godisnjem nivou daje najveći broj tovljenika.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.07.2024.

Uskoro Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na  podsticaje u  stočarstvu za krave za uzgoj  teladi za tov za 2024. godinu

22.07.2024.

Ministarstvu poljoprivrede biće prebačeno 3,67 milijardi dinara

20.07.2024.

Uskoro Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal 2024. godine

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

15.07.2024.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća

10.07.2024.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca