Generalni direktor Novosadskog sajma dobar domaćin

Generalni direktor Novosadskog sajma, Mr Slobodan Cvetković, održao je niz sastanaka sa predstavnicima diplomatskog kora, koji su u Novi Sad došli kako bi prisustvovali ovaranju nove zgrade BIOSENS instituta u Novom Sadu.

Cvetković je danas ugostio italijanskog ambasadora u Srbiji, NJ.E. Luku Gorija, čija zemlja je ove godine Zemlja partner 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma. Tema razgovora bila je priprema oko predstojećih aktivnosti vezanih za svečano otvaranje, kao i  organizacija bilateralnih sastanaka visokih predstavnika Italije i Srbije za vreme Poljoprivrednog sajma. Planirano je da u okviru trajanja najveće agrobiznis priredbe,u našem gradu budu održane prigodne muzičke i zabavne manifestacije posvećena italijanskoj kulturi.  Ambasador Gori je najavio dolazak predsatvnika 22 najveće kompanije iz sveta poljoprivrede.

Na sastanku sa Njenom Ekselencijom, ambasadorkom Rumunije u Srbiji, Silvijom Davidiou, naglašeno je da će prvi put, u poslednjih deset godina na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, nastupiti i kompanije iz Rumunije. Kako je navela ambasadorka, reč je o proizvođačima opreme za poljoprivredu, poljoprivrednih prikolica i dronova, koji će nastupiti u Hali 1 i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma.

Generalni direktor Novosadskog sajma, Mr Slobodan Cvetković izrazio je zadovoljsvo što se posle dugog niza godina na Međunarodni poljoprivredni sajam vraćaju kompanije iz Rumunije i napomenuo da postoji mogućnost rumunskih kompanija za učešće na Međunarodnom sajmu lova i ribolova LORIST, Sajmu ekologije, Sajmu turizma i Međunarodnim danima energetike i investicija.

Zaključak sastanka je da je ovo prva u nizu aktivnosti koje će u narednom periodu rezultirati snažnijem prisustvu rumunskih kompanija na Novosadskom sajmu.

Ambasador Kipra, gospodin Demetrios A. Theofilaktou iskoristio je priliku da se upozna sa priredbama koje s eodržavaju na Novosadskom sajmu kao i sa važnim jubilejem koji se ove godine obeležava ali i da  sazna nešto više o Međunarodnom sajmu turizma koji će biti održan ove godine od 16. do 18. novembra. On je izrazio želju da njegova zemlja bude Zemlja partner ove manifestacije posvećene turizmu.

 

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

27.05.2024.

Šampioni Sajma u stočarstvu

24.05.2024.

Međunarodni poljoprivredni sajam: Veći, posećeniji, lepši, bolji

22.05.2024.

Aleksandar Martinović sa delegacijama Republika Malavi i Gabon

21.05.2024.

Italija sigurno tržište za srpski lešnik

20.05.2024.

NLB Komercijalna banka: Specijalna sajamska ponuda poljoprivrednih kredita!

19.05.2024.

Aleksandar Martinović: Evropska unija najznačajniji spoljno–trgovinski partner Republike Srbije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca