Slobodan Cvetković: Uspeli smo da obezbedimo adekvatan i reprezentativan broj grla goveda, konja, koza, ovaca i živine

Novosadski sajam, u godini u kojoj obeležava vek postojanja, od 20. do 26. maja, organizuje i jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam.

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Italija koja je u istoj ulozi bila i 2016. i 2019. godine, dok je Zemlja prijatelj bila 2015. Značajna podrška najvećoj smotri agrara stigla je od sponzora – Globos osiguranja, Banke Poštanska štedionica, Al Dahre, Telekoma Srbija… Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, darodavaca…

Ilustracija: koze, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: koze, foto: Svetlana Kovačević

Uspeli smo da obezbedimo adekvatan i reprezentativan broj grla goveda, konja, koza, ovaca i živine ali  nećemo imati svinja, zbog opasnosti od afričke kuge. Takmičenje u preponskom jahanju održaće se 21. maja, a kao i prošle godine, održaće se i Fijakerijada, Dan stočara, Dan voćara, a najavljujem i jednu humanitarnu akciju koja će biti održana u saradnji sa NURDOR-om i Kompanijom Stamevski. U akciji „Human i Sladak“ sav prikupljeni novčani iznos ići će NURDOR-u za izgradnju šeste roditeljske kuće. Zahvaljujem se i Bordu sponzora koji su ove godine spremili vredne poklone, a to su Agropanonka MTZ Finke, MBV i KITE DOO, rekao je Slobodan Cvetković, generlni direktor Novosadskog sajma.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca