Regionalna agrobiznis konferencija

Najveća regionalna agrobiznis Konferencija „GROW UP – snaga zemlje“ okupiće na Kopaoniku 31. maja i 1. juna najrelevantnije eksperte, institucije, funkcionere iz zemlje i regiona, vlasnike gazdinstava, stakeholdere, stručnu javnost u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Više od 30 stručnjaka iz zemlje i regiona govoriće tokom dva dana na pet panela, a više od 400 prisutnih imaće priliku da čuje i poruke eksperata iz sveta.

Prisutnima će se obratiti i najviši zvaničnici Vlade Srbije, a tokom Konferencije u debati će učestvovati resorna ministarka i ministri iz regiona među kojima i ministri iz Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije…

Naknada za kotizaciju nije predviđena, a broj mesta je ograničen.

Jedinstvena debata koju organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredna komora Srbije, biće organizovana 31. maja i 1. juna 2023. godine u hotelu Gorski & Spa na Kopaoniku.

Prisutnima će se obratiti domaći i strani eminentni naučnici i profesori, članovi Vlada i ministri iz Srbije i zemalja regiona, predstavnici međunarodnih institucija iz okruženja i EU, javnih preduzeća kao i poslovna javnost.

Na konferenciji Grow Up – snaga zemlje biće otvorena najznačajnija pitanja, ali i ponuđeni odgovori i rešenja. Gde je Srbija u poređenju sa regionom i svetom, koliko je digitalizacija poljoprivrede potreba, a koliko šansa, koja je uloga IPARD fondova i kako sve finansirati poljoprivredu, ali i koliki je zapravo značaj lanaca snadbevanja i regionalne povezanosti za ekonomiju, saznaćemo iz izlaganja brojnih stručnjaka i direktnih učesnika iz Srbije, regiona i Evrope.

 

Posebna tema biće uticaj klimatskih promena, odnosno stanje koje je već neko vreme značajno globalno pitanje.

 

Paneli:

 

Digitalizacija poljoprivrede, potreba i šansa

Uloga IPARD fondova i finansiranje poljoprivrede

Lanci snabdevanja i izvozna šansa

Regionalna povezanost kao mogućnost razvoja

Uticaj klimatskih promena

Ovim projektom ističe se značaj poljoprivrede kao najvažnije privredne grane i stuba privrednog razvoja Srbije u godini kada je država izdvojila rekordnu sumu za razvoj ove oblasti.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

29.11.2023.

Važno saopštenje Ministarstva poljoprivrede

27.11.2023.

Raspisan Treći javni poziv u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2023. godini

27.11.2023.

OTVOREN TREĆI JAVNI POZIV PROJEKTA KONKURENTNA POLJOPRIVREDA SRBIJE

24.11.2023.

Sajam etno hrane i pića 2023

23.11.2023.

Milun Todorović: Naredne godine biće uvedene nove mere kao pomoć voćarima

20.11.2023.

Raspisan javni poziv za podsticaje za proizvodnju sadnog materijala voćaka, vinove loze, hmelja i ruža

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca