Budžet od 66 miliona dinara za razvoj poljoprivredne proizvodnje

Opština Gornji Milanovac danas je raspisala konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 60.100.000 dinara.

Ovo je već sedma godina zaredom da se raspisuje poziv za poljoprivrednike na području milanovačke opštine za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje. Novina je da je programom Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede od ove godine na snazi novi sistem E-agrar i mi smo svu pažnju poklonili tome da poljoprivredna gazdinstva uđu u taj program. Iz tog razloga, ovogodišnji opštinski budžet od 66 miliona dinara za razvoj poljoprivredne proizvodnje biće usmeren prvenstveno na gazdinstva koja su ušla u sistem E-agrara. Od prvog dana ove godine trudili smo se da svima izađemo u susret i da sva gazdinstva ostvare mogućnost konkurisanja za ove opštinske subvencije. Među našim poljoprivrednim proizvođačima je veliko inreresovanje za konkurisanje i mi smo tu da im pomognemo- rekla je Milka Nedeljković, šef Kancelarije za poljoprivredu opštine Gornji Milanovac.

U zavisnosti od poljoprivredne delatnosti, proizvođači mogu konkurisati za subvencije namenjene proširenju i razvoju svog gazdinstva. Poljoprivrednici će moći da računaju na povraćaj sredstava u iznosu do 60% i maksimalni iznos subvencija do 600 000 dinara koji će biti ravnomerno raspoređen na sve poljoprivredne grane.

Podsetimo, pored ovih sredstava za direktna davanja za investicije u fizičku imovinu, kroz program Vlade Republike Srbije, na teritoriji opštine Gornji Milanovac 375 poljoprivrednih proizvođača dobilo je besplatan markantilni kukuruz, a kroz E-agrar, poljoprivrednicima je pružena pomoć za sve pravilnike, koji se odnose na podsticaje poljoprivredne proizvodnje.

U narednih mesec dana proizvođači će moći da očekuju sredstva iz opštinskog budžeta za subvencionisanje proizvodnje.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

26.04.2024.

Konkurs za korišćenje sredstava za subvencije u poljoprivredi

17.04.2024.

Rešenja o vlasništvu za obradivo zemljište

09.04.2024.

Izložba poljoprivredne mehanizacije tradicionalno privlači najveći broj posetilaca Međunarodnog poljoprivrednog sajma

21.03.2024.

Apel poljoprivrednim proizvođačima

08.03.2024.

Kroz šljivike i livade kod porodice Vajić

06.03.2024.

Ministarka poljoprivrede: Usmerili smo se ka stočarstvu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca