Ministarka poljoprivrede: Država mora zaštititi primarnog proizvođača

Ministarka poljoprivrede, Jelena Tansaković, posetila je danas opštinu Ivanjica gde je nakon obilaska poljoprivrednog gazdinstva Milana Pantovića održala sastanak sa proizvođačima malina. Iako je proizvođače najviše interesovala cena ovogodišnjeg roda, ministarka je bila zabrinutija za kvalitet i količnu maline koju će Srbija isporučiti ove godine, s obzirom na vremenske nepogode koje su ostavile veoma negativne posledice na zasade. Takođe je istakla da je država stvorila ambijent da cena ne bude ispod trista dinara.

Ministarka Tanasković rekla je da država mora zaštititi primarnog proizvođača ali i da se za svaki isporučen kilogram maline mora imati papir kako bi se otkup uveo u legalne tokove.

Proizvođači kažu  da ispod tri eura nemaju račun da ulaze u svoje malinjake, ali veruju da će uz pomoć države uspeti da postignu tu cenu.

Ministarka poljoprivrede, Jelena Tanasković, danas je uz Ivanjicu obišla Užice i Arilje gde je ponovila da je država mnogo učinila kako bi se trenutna loša situacija u malinarstvu prevazišla i kako bi se uveo sistem koji će regulisati kompletno bolje stanje u poljoprivredi Srbije.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.07.2024.

Ministarstvu poljoprivrede biće prebačeno 3,67 milijardi dinara

20.07.2024.

Uskoro Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal 2024. godine

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

15.07.2024.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća

10.07.2024.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

02.07.2024.

Ministar Martinović: Neophodna što bolja edukacija potencijalnih korisnika IPARD programa

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca