Ministarka poljoprivrede: Država mora zaštititi primarnog proizvođača

Ministarka poljoprivrede, Jelena Tansaković, posetila je danas opštinu Ivanjica gde je nakon obilaska poljoprivrednog gazdinstva Milana Pantovića održala sastanak sa proizvođačima malina. Iako je proizvođače najviše interesovala cena ovogodišnjeg roda, ministarka je bila zabrinutija za kvalitet i količnu maline koju će Srbija isporučiti ove godine, s obzirom na vremenske nepogode koje su ostavile veoma negativne posledice na zasade. Takođe je istakla da je država stvorila ambijent da cena ne bude ispod trista dinara.

Ministarka Tanasković rekla je da država mora zaštititi primarnog proizvođača ali i da se za svaki isporučen kilogram maline mora imati papir kako bi se otkup uveo u legalne tokove.

Proizvođači kažu  da ispod tri eura nemaju račun da ulaze u svoje malinjake, ali veruju da će uz pomoć države uspeti da postignu tu cenu.

Ministarka poljoprivrede, Jelena Tanasković, danas je uz Ivanjicu obišla Užice i Arilje gde je ponovila da je država mnogo učinila kako bi se trenutna loša situacija u malinarstvu prevazišla i kako bi se uveo sistem koji će regulisati kompletno bolje stanje u poljoprivredi Srbije.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.02.2024.

Prijavljivanje za podsticaje za zakupljeno zemljište samo na osnovu ugovora

21.02.2024.

Subvencionisani krediti Ministarstva poljoprivrede

19.02.2024.

Odobren prvi subvencionisani kredit Ministarstva poljoprivrede

14.02.2024.

Jelena Tanasković orezala vinograd u Bogojevcu

12.02.2024.

Jelena Tanasković: U pasivan status biće stavljeni isključivo oni koji su pokušali da lažno predstave faktičko stanje

12.02.2024.

Nabavka sertifikovanog semena nije uslov za podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca