Jelena Tanasković: Razgovorom može da se reši problem

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković  ponovo je u Ivanjici razgovarala sa predstavnicima malinara iz zapadne Srbije o ceni maline i tokom razgovora je dogovoreno da bude održan još jedan sastanak. Po  Ministarkinim rečima  razgovorom mogu da se reše problemi. Sastanku su prisustvovali i predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović i predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović.

„Moj utisak je da smo mi danas razgovarali na obostrano zadovoljstvo i dogovorili da se vidimo u Beogradu ove nedelje, da sednu zajedno sa velikim izvoznicima i hladnjačarima koji formiraju tržišnu cenu i postavili neka konkretna pitanja jer ti odgovori zanimaju i mene“, rekla je ministarka Tanasković.

Na primer, kako najveći hladnjačar izađe juče sa nekom cenom koju niko ne prati i slično.

„Neka pitanja ćemo ostaviti za sastanak u Beogradu, zašto je to tako ili nije tako, zašto se stvari uporno politizuju i to je jedno od pitanja. Mislim da je ovo bio jedan dobar razgovor i sastanak.

Svakako ću organizovati u Beogradu ove nedelje sastanak sa hladnjačarima da vidimo kako oni trenutno vide tržište, pa da nađemo neku sredinu da svi budu zadovoljni. To je ono što hoćemo od prvog dana“, rekla je Tanaskovićeva.

„Na tržištu imate cenu od 135 dinara do 240 i tržište bi pokazalo da ako je nekome potrebna ta malima da prati cenu koja je kod najvećeg otkupljivača trenutno u zapadnoj Srbiji 240 dinara, a pričamo o prvoj klasi maline koja je brata do dva kilograma, a imamo i organsku koja je skuplja ili koji je miler za prvu klasu 260 dinara. Mislim da to nije zadovoljavajuće i Asocijacija malinara Srbije traži ono što može minimalno da se uklopi – cenu od tri evra, negde oko 350 dinara, ali imamo problem od nekih otkupljivača da ne prate ni ono što je ponuđeno juče“, rekao je Radović.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.07.2024.

Uskoro Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na  podsticaje u  stočarstvu za krave za uzgoj  teladi za tov za 2024. godinu

22.07.2024.

Ministarstvu poljoprivrede biće prebačeno 3,67 milijardi dinara

20.07.2024.

Uskoro Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal 2024. godine

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

15.07.2024.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća

10.07.2024.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca