Ovo je potrebno znati kada je u pitanju Eagrar

U toku procesa sprovođenja eAgrara uočene su pojedinosti, na koje poljoprivredni proizvođači moraju obratiti pažnju.

-kako sistem funkcioniše i uvezan je sa e-katastrom, neophodno je da se u katastru uvežu parcele po JMBG što omogućava automatski povlačenje parcela iz sistema kada su parcele u vlasništvu nosioca ili člana gazdinstva, kao i kada su parcele u zakupu i zakup je sproveden u  katastru

-Ukoliko parcele koje su u vlasništvu ili zakupu nosioca ili članova gazdinstva nisu uređene u katastru sistem eAgrara ne povlači te parcele pa ih je neophodno dodati kao NEUREĐENE U KATASTRU u eAgraru(za parcele koje su pod Zakupo neophodno je dodati Ugovor o zakupu zemljišta overen ili neoveren kod notara )

-neophodno je na svaku parcelu koja je prijavljena na gazdinstvu upisati biljnu kulturu na parceli

-stanje biljne proizvodnje je neophodno ažurirati onako kakva je proizvodnja na poljoprivrednim parcelama sa naglaskom da svaku promenu o gajenju biljnih kultura neophodno je  prijaviti 30 dana od nastale promene.

Što se tiče stočarske proizvodnje neophodno je ažurirati svoju stošarsku proizvodnju u veterinarskoj evidenciji onakva kakva jeste kako bi sistem povukao iz veterinarske evidencije relevantne podatke.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

10.07.2024.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

02.07.2024.

Pčelari do petka mogu da se prijave za subvencije po košnici

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

04.04.2024.

Za subvencije u poljoprivredi 55 miliona dinara

21.03.2024.

Apel poljoprivrednim proizvođačima

14.03.2024.

POKRAJINA OBJAVILA KONKURS ZA UNAPREĐENJE STOČARSTVA

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca