Dodeljeni ugovori za investicije u opremu za proizvodnju vina i rakije

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora korisnicima koji su dobili sredstva za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije u AP Vojvodini u 2023. godini.

Iz Pokrajinske vlade su saopštili da su potpisana 54 ugovora sa proizvođačima za šta je opredeljeno blizu 65 miliona dinara.

Ugovore je uručila pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragica Ilić koja je istakla da ukupna vrednost ovogodišnje investicije iznosi oko 118 miliona dinara što znači da je učešće resornog sekretarijata skoro 50 odsto.

„Na ovaj način Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo nastavlja trend podrške i razvoja individualnim proizvođačima. Kao što ulažemo u primarnu biljnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, tako se trudimo da iz godine u godinu podržimo i preradu tih proizvoda“, rekla je Ilić.

Ilić je naglasila da su vino i rakija proizvodi koji predstavljaju značajnu reklamu Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i Republike Srbije.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

27.11.2023.

Vodimo vas na Ogledno dobro Radmilovac

23.11.2023.

Za ljubitelje vina Dan mladog portugizera

22.11.2023.

Vinariji manastira Studenica trofej za najbolje crveno vino

13.11.2023.

Tradicija španskih vina

17.10.2023.

Vinarija Milićević: Mesto na kome se rađa hedonizam

12.10.2023.

Šire se zasadi prokupca

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca