U kabinetu predsednika Opštine Bogatić održan je radni sastanak

U kabinetu predsednika Opštine Bogatić održan je radni sastanak predstavnika Vojske Srbije, Veterinarskog zavoda Šabac i Opštine Bogatić na temu aktuelne situacije povodom pojave zarazne bolesti afričke kuge svinja u Crnoj Bari i preduzimanju neophodnih mera, prenosi Mačva info.

Državi Srbiji i njenim organima koji se bave očuvanjem zdravlja životinja (u ovom slučaju svinja), ostaje da u praktičnim i terenskim uslovima sprovedu dobro poznate i zakonom propisane mere i postupke, na stručan i što kvalitetniji način, kako bi efekti tih aktivnosti što pre zaustavili dalje širenje i pojavljivanje ove bolesti.

Vojska Srbije će obezbeđivati prostor i nadgledati transport u saradnji sa veterinarskim inspektorima, uz pojačanu saradnju sa policijom. Lokalna samouprava je u naseljenom mestu Crna Bara postavila dezinfekciona sredstva koja mogu da se preuzmu od strane građana.

Ovom prilikom apelujemo na sva poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Bogatić da svaku promenu na svom gazdinstvu prijave nadležnim veterinaskim inspekcijama.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

10.09.2023.

OBELEŽEN DAN OPŠTINE BOGATIĆ

07.09.2023.

Za nadoknadu štete vlasnicima svinja dodatnih 500 miliona dinara

06.09.2023.

Konferencija i radionica sutra u Bogatiću: Podsticaji u poljoprivredi

27.08.2023.

Udruženje proizvođača svinja Bogatić obratilo se opštini za pomoć

15.08.2023.

Javni poziv za subvencije za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku kvalitetnih priplodnih grla

02.08.2023.

Afrička kuga svinja se širi što zabrinjava stočare u Mačvi

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca