U kabinetu predsednika Opštine Bogatić održan je radni sastanak

U kabinetu predsednika Opštine Bogatić održan je radni sastanak predstavnika Vojske Srbije, Veterinarskog zavoda Šabac i Opštine Bogatić na temu aktuelne situacije povodom pojave zarazne bolesti afričke kuge svinja u Crnoj Bari i preduzimanju neophodnih mera, prenosi Mačva info.

Državi Srbiji i njenim organima koji se bave očuvanjem zdravlja životinja (u ovom slučaju svinja), ostaje da u praktičnim i terenskim uslovima sprovedu dobro poznate i zakonom propisane mere i postupke, na stručan i što kvalitetniji način, kako bi efekti tih aktivnosti što pre zaustavili dalje širenje i pojavljivanje ove bolesti.

Vojska Srbije će obezbeđivati prostor i nadgledati transport u saradnji sa veterinarskim inspektorima, uz pojačanu saradnju sa policijom. Lokalna samouprava je u naseljenom mestu Crna Bara postavila dezinfekciona sredstva koja mogu da se preuzmu od strane građana.

Ovom prilikom apelujemo na sva poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Bogatić da svaku promenu na svom gazdinstvu prijave nadležnim veterinaskim inspekcijama.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

27.04.2024.

Afrička kuga pojavila se u okolini Kraljeva i Čačka

18.04.2024.

Cena stoke varira

10.04.2024.

Javni poziv za stočarstvo ističe sutra

04.04.2024.

Za eutanazirane svinje isplaćeno 3,3 milijarde dinara iz budžeta

11.03.2024.

Raspisan Javni poziv za subvencije u stočarstvu

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca