Udruženje proizvođača svinja Bogatić obratilo se opštini za pomoć

Zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović održao je sastanak sa Udruženjem proizvođača svinja opštine Bogatić. Sastanak je održan na inicijativu predstavnika Udruženja koje broji 450 članova, a u vezi trenutne situacije sa afričkom kugom svinja.

Proizvođači su izrazili ogromnu zabrinutost zbog činjenice da im je onemogućeno da vrše utovar svinja koje su dostigle potrebnu težinu i spremne su za prodaju. Samo u naseljenom mestu Badovinci trenutno je oko 15.000 tovljenika koji čekaju na utovar.

Udruženje se obratilo opštini za pomoć sa iznetim zahtevom da se u najkraćem roku zakaže sastanak u resornom ministarstvu kako bi se razgovaralo o svim aspektima navedenog problema.

Teodorović je ispred lokalne samouprave izneo stav da je Udruženje pokazalo odgovoran pristup i poštovalo proceduru u procesu preduzimanja neophodnih koraka i izrazio nadu da će nakon održanog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biti pronađeno adekvatno rešenje koje bi zaštitilo interese građana opštine Bogatić i šire društvene zajednice.

Takođe je naglasio da Opština  u potpunosti podržava zaključke sa navedenog sastanka i uvažava ozbiljnost pozicije u kojoj se nalaze poljoprivredni proizvođači.

Obećao je da će u toku dana, resorno ministarstvo biti upoznato sa sadržinom zahteva kako bi se što pre pristupilo rešavanju problema.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.07.2024.

Zaraženo poručije od afričke kuge svinja

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

03.03.2024.

Održan treći Međunarodni poljoprivredni sajam u Bogatiću

28.02.2024.

Treći međunarodni sajam u Bogatiću

23.02.2024.

Uskoro Međunarodni sajam poljoprivrede “Bogatić 2024”

12.02.2024.

Dušica Savić iz Klenja: Lepša strana života na selu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca