Nema zastoja u isplati subvencija sav novac koji je u budžetu ministarstva biće utrošen do kraja ove godine

Nikad više novca u budžetu za poljoprivredu i nikad viša davanja za poljoprivrednike. Rebalansom budžeta koji je u utorak pred poslanicima parlamenta, poljoprivredi odlazi dodatnih 34 milijarde dinara, tako da će budžet biti težak rekordnih 114,4 milijarde dinara, što je sedam odsto ukupnih poslovnih prihoda.

Vlada je navela da je rebalans budžeta za 2023. godinu nastavak politike daljeg ekonomskog osnaživanja Srbije, podrške građanima i privredi, nastavak prevazilaženja efekata svetske krize sa što manjim posledicama po Srbiju.

„To znači da prioritet ostaje poboljšanje životnog standarda građana, jačanje privrede uz fokus na pomoć poljoprivrednicima i nastavak velikog investicionog talasa koji je započet, odnosno realizacija najvećih kapitalnih projekata u oblasti infrastrukture, saobraćaja, zdravstva i sporta“, poručila je Vlada.

Država će ispuniti sve ono što je i obećala i ono što je dogovoreno sa poljoprivrednicima. Sve što je rečeno da ćemo uraditi, to je sada i potvrđeno ovim predlogom izmena zakona o budžetu – kaže ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Ministarka naglašava da sve subvencije za koje je do sada raspisan javni poziv biće isplaćene tokom septembra. Ona dodaje da kontrole na terenu na osnovu kojih je ustanovljeno da postoje gazdinstva koja su se prijavila za subvencije, a da se ne bave poljoprivredom, neće zaustaviti isplatu subvencija. Neće se čekati da se obavi kontrola kako bi se subvencija isplatila. Svi će primera radi dobiti dobiti suvenciju po hektaru, ali oni koji su se lažno prijavili da obrađuju zemlju, a kontrolom se utvrdi da nisu zaboli motiku, novac će morati da vrate u državnu kasu.

-Nema zastoja u isplati subvencija i sav novac koji je u budžetu ministarstva biće utrošen do kraja ove godine – poručuje ministarka.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.07.2024.

Ministarstvu poljoprivrede biće prebačeno 3,67 milijardi dinara

02.07.2024.

Pčelari do petka mogu da se prijave za subvencije po košnici

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

10.04.2024.

Javni poziv za stočarstvo ističe sutra

04.04.2024.

Za subvencije u poljoprivredi 55 miliona dinara

14.03.2024.

POKRAJINA OBJAVILA KONKURS ZA UNAPREĐENJE STOČARSTVA

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca