Uskoro „Dani ludaje“

Narandžasti karavan koji je ovih dana pozivao goste širom naše zemlje na 38. „Dane ludaje“, koji će se u Kikindi biti održani od 14. do 17. septembra, pozvao je i građane Beograda na jednu od najvećih i najlepših manifestacija u Srbiji.

Mališani iz vrtića „Naša radost“, članovi „Gusala“ i vaspitači pozvali su građane Beograda da posete Kikindu i uživaju u nezaboravnom muzičkom, gastronomskom i zabavnom programu u Kikindi. U karavanu je učestvovao i Mladen Bogdan, predsednik Gradskog parlamenta.

– Ne bih mnogo da otkrivam posetiocima, ali možda će ove godine neko od takmičara izložiti ludaju koja će oboriti dosadašnje rekorde, ali definitivno će se saznati sve ukoliko se dođe u Kikindu od 14. do 17. septembra i posete 38. „Dani ludaje“. Pored muzičkog programa koji smo pripremili, ono što posetioce svakako najviše zanima jeste i čuvena Gostinska soba, mesto na kom će se probati jela od ludaje, probati pivo od ludaje, kao i ukusni kolači od bundeve. Takođe, tu je Banatski fruštuk koji se održava centralnog dana u subotu pre podne i to je nešto što se nikako ne sme izostaviti. Gosti će takođe uživati u čuvenom karnevalu u kom će učestvovati oko 500 mališana iz naših vrtića – poručio je Bogdan.

Na ovogodišnjim 38. „Danima ludaje“ u okviru muzičkog programa nastupiće Stefan Milenković, dr Nele Karajlić, YU grupa, Saša Matić, Milica Pavlović i „Banda drvena“.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca