SUZBIJANJE NELEGALNE PRODAJE ISPRED VELETRŽNICE BEOGRAD

Veletržnica Beograd apeluje na sve potencijalne kupce da ne kupuju povrće za zimnicu od nelegalnih prodavaca koji robu prodaju ispred ili u blizini Veletržnice Beograd. Takvoj robi se uglavnom ne zna poreklo, takođe nije redak slučaj da nelegalni prodavci manipulišu i na baždarenju vage, pa kupci na kraju budu oštećeni.

Veletržnica Beograd je osnovana od strane Grada upravo kao mesto koje građanima pruža najveću sigurnost u pogledu kvaliteta i porekla proizvoda koji su namenjeni za ljudsku upotrebu.

Nelegalna prodaja na ovaj način proizvodi izrazito veliki rizik od saobraćajnih nezgoda, pošto se odvija na samoj saobraćajnici koja je opterećena saobraćajem i na kojoj se vozila kreću velikom brzinom.

Ovakva prodaja pre svega predstavlja i rizik za same kupce koji se odluče na ovakav vid kupovine. Osim navedenih posledica, nelegalna trgovina van zakonskih tokova narušava i poslovanje legalnih proizvođača i trgovaca, kao i funkcionisanja tržišne ekonomije.

Veletržnica Beograd već godinama ulaže velike napore u saradnji sa komunalnom policijom na suzbijanju nelegalne prodaje.

Kupovinom na Veletržnici osiguravate bezbednost i kvalitet kupljenih proizvoda, ne remeteći saobraćaj i javni red.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

19.03.2024.

Prvi mladi krompir iz Leskovca

13.02.2024.

Radno vreme beogradskih pijaca za vreme praznika

31.01.2024.

Porasla potražnja za ovim povrćem

30.12.2023.

Radno vreme Veletržnice za praznike

13.12.2023.

I dalje najprodavaniji

28.11.2023.

Pilot projekat „Digitalizacija pijaca“

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca