Javni poziv za nabaku opreme, mašina i održavanje objekata

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo  raspisao je Javni poziv  za  nabavku opreme, mašina i održavanje objekata koji se koriste za obavljanje savetodavnih poslova u 2023.godini.

Cilj javnog  poziva je jačanje kapaciteta savetodavnog sistema AP Vojvodine, kao dela savetodavnog sistema Republike Srbije, putem  razvoja i unapređenja kvaliteta i uslova rada pravnih lica sa područja AP Vojvodine koja učestvuju u obavljanju savetodavnih poslova. Osnovni zadatak je brži i kvalitetniji prenos informacija i znanja važnih za poljoprivredne proizvođače i informisanja šire javnosti o poslovima, akcijama i edukativnom radu, koje ove službe sprovode radi unapređenja poljoprivrede na području AP Vojvodine.

Predmet javnog poziva je dodela bespovratnih sredstava za finansiranje nabavke različite vrste opreme i  mašina  koji su neophodni za  realizaciju savetodavnih i drugih poslova kojima se pravna lica bave, kao i održavanje objekata radi  poboljšanja uslova i kvaliteta rada, a kojim se doprinosi razvoju i unapređenju poljoprivrednog savetodavstva,  unapređenju poljoprivrede i unapređenja ruralnog razvoja.

Pravo učešća i korisnici sredstava su Privredna društva koja učestvuju u obavljanju  savetodavnih poslove u skladu sa  Zakonom o obavljanju savetodavnih poslova u oblasti poljoprivrede  i osnovana su od strane vlade  Republike Srbije

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se opredeljuju ovim javnim pozivom je 13.000.000,00 dinara.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava koje dodeljuje Sekretarijat po jednoj prijavi za pravna lica koja učestviuju u obavljanju savetodavnih poslova ne može biti veći od 1.000.000,00 dinara bez PDV-a.

Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu koja može da se odnosi na jednu ili više stavki različitih  namena.

Javni poziv je otvoren zaključno sa 20.10.2023. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem broja telefona 021/487-4461 ili  060/5510-375.

Tekst Javnog poziva, Pravilnik i obrazac prijave za Javni poziv , mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

20.11.2023.

Raspisan javni poziv za podsticaje za proizvodnju sadnog materijala voćaka, vinove loze, hmelja i ruža

08.11.2023.

Raspisan javni poziv za podršku proizvođačima konditorskih proizvoda

02.11.2023.

Rok za prijavljivanje na javni poziv za premiju za mleko za 3. kvartal produžen je do 10. novembra

02.10.2023.

Raspisan javni poziv za otkup mleka u prahu

29.09.2023.

Bespovratno milion dinara evo i za koga

20.09.2023.

Javni poziv za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za proizvodnju vina

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca