Jelena Tanasković: Bitna je regionalna saradnja

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković učestvovala je na otvaranju Drugog nacionalnog sajma hrane i pića u Skoplju u Severnoj Makedoniji i tom prilikom istakla koliko je važno čuvati i širiti tradiciju.

Ministarka Tanasković zahvalila je premijeru Severne Makedonije Dimitru Kovačevskom i ministru poljoprivrede Ljupču Nikolovskom na pozivu da učestvuje na sajmu hrane i pića i pozvala ih da uzvrate posetom Beogradu, na sajmu Open Balkan, od 16. do 19. novembra.

Bitno je da regionalno sarađujemo sa svima koji ste danas ovde – mali proizvođači koji šire i čuvaju tradiciju. Da u svaku teglu i flašu koju ste proizveli donesete ono što je najbogatije u našem regionu, a to su naši ukusi, stari recepti i dobra kuhinja koju treba da negujemo i tradicija koju treba da širimo po celom svetu“, navela je Tanasković.

Ministarka je zahvalila domaćinima i na dugogodišnjoj političkoj, ekonomskoj i bilateralnoj saradnji.

„Ponosna sam na to što sam deo srpske vlade koja može da učestvuje u razmeni i prijateljstvu koje već dugo i tradicionalno imamo sa Severnom Makedonijom i što sam deo ovog skupa. Nadam se da se uskoro svi zajedno vidimo u Beogradu“, zaključila je Tanasković.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.07.2024.

Uskoro Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na  podsticaje u  stočarstvu za krave za uzgoj  teladi za tov za 2024. godinu

22.07.2024.

Ministarstvu poljoprivrede biće prebačeno 3,67 milijardi dinara

20.07.2024.

Uskoro Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal 2024. godine

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

15.07.2024.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća

10.07.2024.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca