Jelena Tanasković: Bitna je regionalna saradnja

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković učestvovala je na otvaranju Drugog nacionalnog sajma hrane i pića u Skoplju u Severnoj Makedoniji i tom prilikom istakla koliko je važno čuvati i širiti tradiciju.

Ministarka Tanasković zahvalila je premijeru Severne Makedonije Dimitru Kovačevskom i ministru poljoprivrede Ljupču Nikolovskom na pozivu da učestvuje na sajmu hrane i pića i pozvala ih da uzvrate posetom Beogradu, na sajmu Open Balkan, od 16. do 19. novembra.

Bitno je da regionalno sarađujemo sa svima koji ste danas ovde – mali proizvođači koji šire i čuvaju tradiciju. Da u svaku teglu i flašu koju ste proizveli donesete ono što je najbogatije u našem regionu, a to su naši ukusi, stari recepti i dobra kuhinja koju treba da negujemo i tradicija koju treba da širimo po celom svetu“, navela je Tanasković.

Ministarka je zahvalila domaćinima i na dugogodišnjoj političkoj, ekonomskoj i bilateralnoj saradnji.

„Ponosna sam na to što sam deo srpske vlade koja može da učestvuje u razmeni i prijateljstvu koje već dugo i tradicionalno imamo sa Severnom Makedonijom i što sam deo ovog skupa. Nadam se da se uskoro svi zajedno vidimo u Beogradu“, zaključila je Tanasković.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

14.04.2024.

Jelena Tanasković: Sve je više vikend farmera

11.04.2024.

Najdomaćin 2024″ u Lazarevacu 14. aprila

02.04.2024.

„Najdomaćin 2024“ u Lazarevcu

01.04.2024.

Raspisan javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine

22.03.2024.

Jelena Tanasković: Obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca