UPIS U REGISTAR OBJEKATA

Za podsticaje koji se odnose na investicije za proizvodnju ovčijeg i kozijeg mleka, zatim za investicije koje se odnose na proizvodnju mesa kao i konzumnih kokošijih jaja, objekti moraju biti upisani Registar objekata, odnosno Registar odobrenih objekata u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo. Trenutno je aktuelan konkurs za podsticaje za kupovinu novih mašina i opreme u primarnoj stočarskoj proizvodnji i važi do 02.10.2023.godine. gde je Upis u Registar objekata obavezan.

Dokumenta potrebna za podnošenje zahteva za upis objekata u Registar objekata – farme papkara, svinja, kopitara, živine, divljači i puževa i ostalih životinja za uzgoj su:

1.Zahtev za upis u Registar objekta odnosno za upis u registar odobrenih objekata za držanje, uzgoj i promet životinja se podnosi na Obrascu, propisanom Pravilnikom o registraciji, odnosno odobravanju objekata za uzgoj, držanje i promet životinja (Obrazac možete preuzeti na sledećoj njeb aresi: https://www.vet.minpolj.gov.rs/ , ili lično u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Kragujevac).

2.Ovaj Obrazac/Zahtev se podnosi na sledeću adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za veterinu, ul. Omladinskih brigada 1, 11070 Novi Beograd

3.Originalna uplatnica ili u slučaju elektronskog plaćanja (E-banking), dostaviti izvod sa poslovnog računa stranke. (Uplata od 1910,00 din (u prilogu), izuzev za kokoške nosinje 1910,00 + 4270,00din.)

4.Izdavanje rešenja – po prijemu pravilno popunjenog zahteva izdaje se Rešenje o upisu objekta u Registar objekata, bez prethodne kontrole od strane veterinarske inspekcije.

Važna napomena: Kontrola objekata od strane veterinarske inspekcije vrši se na osnovu analize rizika, nasumičnim izborom mesta kontrole i po prijavi o postupanju suprotno Zakonu o veterinarstvu, odnosno Zakonu o dobrobiti životinja.

Zahtev za upis u Registar objekata, odnosno Registar odobrenih objekata se podnosi na istom obrascu i to čitljivo velikim štampanim slovima, a nepotrebno precrtati.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.07.2024.

Zaraženo poručije od afričke kuge svinja

16.07.2023.

 Apel vlasnicima koji imaju farme svinja

28.06.2023.

Pridržavajte se mera

11.04.2023.

Pojačana kontrola oprez pri kupovini hrane

10.02.2023.

Pri ostvarivanju prava na subvencije priznavaće se samo stanje iz zvanične baze podataka Uprave za veterinu

28.12.2022.

Apel Uprave za veterinu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca