Lokalna vlast u ovoj opštini poziva poljoprivrednike da aktivno učestvuju u konkursima i javnim pozivima

Za subvencije usmerene ka podršci poljoprivrednoj proizvodnji, uključujući nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme, unapređenje stočnog fonda, podršku pčelarstvu, kao i podršku za preradu hrane, mogu da konkurišu poljoprivrednici kuršumlijske opštine, koja je za tu namenu u 2023. godini opredelila 18 miliona dinara.

Lokalna vlast u toj opštini poziva poljoprivrednike da aktivno učestvuju u konkursima i javnim pozivima koje sprovodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i Opština Kuršumlija kako bi ostvarili podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju.

Iz godine u godinu budžet namenjen za poljoprivredu se povećava kao i broj korisnika. Svake godine oko 350 poljoprivrednih gazdinstava dobije sredstva za podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju. Poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da konkurišu za veliki asortiman poljoprivrednih mašina i opreme koja se koristi u poljoprivrednoj proizvodnji – rekao je Vojimir Čarapić, predsednik opštine Kuršumlija.

Dodaje da svi poljoprivredni proizvođači njih oko 320 koji su do sada konkurisali za bilo koji vid podsticaja, a ispunjavaju uslove konkursa, dobiće podsticajna sredstva, što je bila praksa i ranijih godina gde su svi zahtevi poljoprivrednika bili ispunjeni.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.07.2024.

Zaključen Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

08.07.2024.

Raspisana dva javna poziva namenjena poljoprivredinicima

04.07.2024.

Poljoprivrednicima 46 traktora

26.06.2024.

Poziv bankama za kreditiranje

21.06.2024.

Ukupno 4,5 miliona dinara za podsticajne mere u poljoprivredi

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca