Lokalna vlast u ovoj opštini poziva poljoprivrednike da aktivno učestvuju u konkursima i javnim pozivima

Za subvencije usmerene ka podršci poljoprivrednoj proizvodnji, uključujući nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme, unapređenje stočnog fonda, podršku pčelarstvu, kao i podršku za preradu hrane, mogu da konkurišu poljoprivrednici kuršumlijske opštine, koja je za tu namenu u 2023. godini opredelila 18 miliona dinara.

Lokalna vlast u toj opštini poziva poljoprivrednike da aktivno učestvuju u konkursima i javnim pozivima koje sprovodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i Opština Kuršumlija kako bi ostvarili podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju.

Iz godine u godinu budžet namenjen za poljoprivredu se povećava kao i broj korisnika. Svake godine oko 350 poljoprivrednih gazdinstava dobije sredstva za podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju. Poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da konkurišu za veliki asortiman poljoprivrednih mašina i opreme koja se koristi u poljoprivrednoj proizvodnji – rekao je Vojimir Čarapić, predsednik opštine Kuršumlija.

Dodaje da svi poljoprivredni proizvođači njih oko 320 koji su do sada konkurisali za bilo koji vid podsticaja, a ispunjavaju uslove konkursa, dobiće podsticajna sredstva, što je bila praksa i ranijih godina gde su svi zahtevi poljoprivrednika bili ispunjeni.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.02.2024.

Prijavljivanje za podsticaje za zakupljeno zemljište samo na osnovu ugovora

23.01.2024.

Jelena Tanasković: Predviđeno da se subvencije svake godine uvećavaju za 10 odsto

12.01.2024.

Vlada usvojila uredbu o podsticajima u poljoprivredi

12.01.2024.

I mi konja za trku imamo

04.01.2024.

Kuća zdravlja kod Dragana Jocića iz Vlaške

01.01.2024.

Jelena Tanasković: Budžet za agrar je rekordan i namenjen je godini u celosti

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca