Poseta organskom gazdinstvo u selu Rajković

Nacionalna organizacija za organsku proizvodnju Serbia organica organizuje besplatnu posetu organskom gazdinstvu prvog Biodsitrikta u Srbiji u subotu 4. novembra 2023.  u selu Raković kraj Mionice.

Organsko poljoprivredno gazdinstvo Zoran Joksimović, smešteno na brdovitim obroncima sela Rajković kraj Mionice, bavi se organskom proizvodnjom voća i prerađevina od organskog voća (namazi, sosovi za meso, povrće i roštilj, voćni fil za pite i kolače, pire, sok od jabuke, i još mnogo toga).

Biodistrikt, biookrug ili ekoregion je oblast u kojoj se lokalni proizvođači, potrošači, javne organizacije, udruženja, turističke organizacije i sl. umrežavaju kako bi se u svojim aktivnostima vodili načelima održivog upravljanja i korišćenja lokalnih resursa i vrednosti u cilju najefikasnijeg iskorišćavanja potencijala svog područja.

Cilj biodistrikta je da podstakne održiv, participativan teritorijalni razvoj kroz podsticanje organske proizvodnje i holističkog pristupa u korišćenju lokalnih resursa.

Dani otvorenih vrata – Posete organskim proizvođačima“ podržani su od od strane Swiss Development & Cooperation u okviru promotivne kampanje „Mislim na nas – kupujem organsko“ koja je deo projekta „Kroz trgovinu organskim proizvodima do razvitka u istočnoj Evropi“ (OT4D) koji sprovodi IFOAM – Organics International u saradnji sa konzorcijumom Helvetas / Research Institute of Organic Agriculture (FiBL).

Zainteresovani mogu da sprijave do 2.11.  Polazak je 10.30 časova iz Beograda, povratak oko 18 časova.

Prijavu (ime, prezime, telefon, i ukoliko biste voleli nekoga da provedete sa sobom i njihove podatke) treba poslati na office@serbiaorganica.org ili marina.micic@serbiaorganica.org

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

27.01.2024.

BioMarni – zdrav život srećan život

26.12.2023.

Uzgoj voća po pravilima organske proizvodnje

25.12.2023.

Priručnik o sredstvima za zaštitu bilja u organskoj proizvodnji

14.11.2023.

Važna pravila u organskoj proizvodnji

06.11.2023.

Biodistrikt prvi u Srbiji, ali i u regionu – Ekipa za ponos

16.10.2023.

Svetski dan hrane: Voda je život, voda je hrana

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca