Heklane torbe neizostavan modni dodatak

Da se dobar glas daleko čuje ovog puta nam potvrđuje Anđelka Antić, prosvetni radnik u penziji, iz Pančeva koja svoje penzionerske dane provodi u heklanju torbica. Njene heklane torbice stižu ne samo do Pančeva, nego ih prodaje po celoj Srbiji.

„Ovim poslom sam počela da se bavim na inicijativu svoje ćerke, koja je na instagramu videle torbe koje su ručno rađene, heklane od pamučne trake, makrano konca, i rafije. Napravila sam joj  torbicu i tako je sve krenulo“, priča nam Anđelka.

Anđelka je i ranije heklala, vezla, ali sada hekla da bi i prodavala, jer kako kaže, heklanje smiruje živce, a i može dodatno da se  zaradi. Pravi ih u raznim oblicima, veličinama i od različitih materijala. Materijal nabavlja po celoj Srbiji.

„Svoje prve torbe sam prodavala koleginicama u školi, posle sam se prijavila u Turističku organizaciju, ostavila nekoliko tašnica i posle nekoliko dana sve su bile prodate. Kasnije sam prodavala na bazarima, sajmovima, manifestacijama“, priča nam Anđelka i dodaje:

Ja sam osoba koja voli sama da nešto izrađuje, da smišlja. Za neke stavi potrebna je samo dobra volja, malo vremena i umeća i kada se sve to složi rezultat je neizostavan.  Žene nikada neće reći da imaju dovoljno torbi, uvek im neka nedostaje uz nove cipele koje su kupile.

Anđelka Antić

Da bi torba dobila željeni oblik potrebno je od krajeva traka oba dela isheklati pletenicu koja je zapravo poveznica između dva jednaka dela od kojih se torba sastoji.

Ručno heklana torba lepe oker-žute boje, od pamučnih elastičnih traka,  namenjena je aktivnim ženama kojima je potrebna dovoljno velika torba da smeste u nju sve svoje potrepštine.

Na Anđelkinom  Instagram profilu lieblings.torbe možete pogledati ostatak njenog ručnog rada.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca