Na PLMA do 14. novembra predstavlja se 19 kompanija iz Srbije

U Čikagu je počeo Međunarodni sajam robnih marki PLMA, a među više od 1.700 izlagača iz skoro 60 zemalja, svoje proizvode i izvoznu ponudu, u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), promoviše 19 kompanija iz Srbije.

„Čikago PLMA predstavlja najveći događaj za brendove prodavnica u Severnoj Americi i odlična je prilika da se naše firme na jednom mestu povežu sa vodećim kupcima na tržištu Amerike. Tokom ove manifestacije očekujemo intenzivne sastanke sa distributerima, trgovcima na malo i veliko, prodavcima specijalizovane robe, predstavnicima onlajn trgovine, uvoznicima, konsultantima, stručnjacima za pakovanje i dizajn iz Severne Amerike, ali i sa drugih tržišta“, ističe Zorana Delić iz Privredne komore Srbije.

 

Na PLMA do 14. novembra predstavlja se 19 kompanija iz Srbije: „Sirogojno Company“, „Stanić“, Arilje, „Packom International“, Beograd, „PIK Bečej“, „Laki“, Arilje, „Master Fruits“, Beograd, „ITN Group“, Beograd, „Agranela“, Valjevo, „Budimka“, Požega, „ColdPressok“, Beograd, „Yumis“, Niš, „Flora“, Ivanjica, „GMP Jarmenovci“, „CG Foods Europe“, Ruma, „Rubin“, Kruševac, „Umprom“, Stara Pazova, „Albu“, Novi Sad, „Beorol Prima“, Beograd, „Sevan Stil“, Beograd.

Foto Zorana Delić PKS
Foto Zorana Delić PKS

 

Široka ponuda srpskih prehrambenih proizvoda od smrznutog voća i povrća, džemova, voćnih namaza i sokova, preko ajvara, tradicionalne zimnice i vrhunskog vina do proizvoda kućne hemije, preparata i farbi za kosu, kao i plastične ambalaže različite primene privukla je, već prvog dana sajma, veliki broj posetilaca, poslovnih partnera, kao i predstavnika trgovinskih lanaca.

Ovogodišnji sajam odžava se pod sloganom „THE STORE BRANDS PHENOMENON“, a na manifestaciji se predstavlja preko 30 nacionalnih paviljona među kojima je i Srbija. Očekuje se oko 5.000 profesionalnih posetilaca.

Udruženje privatnih proizvođača robnih marki (PLMA) je neprofitna organizacija osnovana 1979. za promociju brendova prodavnica. To je jedina trgovinska grupa te vrste, koja predstavlja 4.000 kompanija članica u više od 75 zemalja. Organizuju dva sajma godišnje PLMA u Čikagu i Amsterdamu.

Brendovi prodavnica su proizvodi koji nose ime prodavca ili privatne brendove. Ankete otkrivaju da se sve češće kupci odlučuju za kupovinu brendove prodavnica za koji dobijaju dobar kvalitet po nižoj ceni.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

20.05.2024.

Srpska vina na sajmu u Londonu

25.02.2024.

Srpska hrana tražena na Bliskom i Dalekom istoku

26.12.2022.

Raspisan Javni poziv

08.07.2022.

Afričko tržište – veliki potencijal za plasman srpskih prehrambenih proizvoda

11.10.2021.

ANUGA prilika za nove partnere i dobavljače za prehrambenu industriju Srbije

08.10.2021.

Širok asortiman proizvoda iz Srbije u Kelnu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca