Tri miliona dinara bespovratnih sredstava

Uredba koju pripremaju Vlada Republike Srbije i Ministarstvo turizma i omladine omogući će da sva registrovana domaćinstva koja budu ispunjavala uslove i registrovala se dok traje konkurs, dobiju subvencije u iznosu do 3 miliona dinara.

Subvencije će se odnositi na gradnju drvenih turističkih objekata, proširenje kapaciteta, mobilijara za turizam. Ista sredstva omogući će da pokrenu i proizvodnju i pakovanje brendiranih rakija i drugih poljporivrednih proizvoda koja će biti upakovana za turističku ponudu.

Ova uredba je u pripremi i na snazi će biti od Nove godine, a do tada će sva seoska domaćinstva moći da se registruju i ispune uslove koje ova uredba bude zahtevala.

Sprovođenje ove inicijative predstavlja ključni korak u pružanju podrške domaćinstvima, dok zahvaljujući svojim prirodnim resursima Zlatibor ima idealne uslove za njihov razvoj. To doprinosi raznolikosti turističke ponude, kao i očuvanju tradicije „zlatne planine“. Turistima koji žele da osete čari zlatiborskih sela na raspolaganju su smeštajni kapaciteti u Sirogojnu, Gostilju, Rožanstvu, Ljubišu, Tripkovi, Mačkatu, Rudinama, Semegnjevu, Krivoj Reci, Ribnici…

Pored dobre saobraćajne povezanosti, sela su odgovarajuće opremljena za smeštaj i boravak gostiju. A čuvena gostoljubivost zlatiborskih domaćina, koji gosta primaju kao prijatelja, čine boravak u seoskom ambijentu posebnim i nezaboravnim. Pored smeštaja u seoskim domaćinstvima turistima su na raspolaganju i restorani nacionalne kuhinje koji su nadaleko poznati po zlatiborskim specijalitetima. Odmor u seoskim domaćinstvima može biti upotpunjen i planinarenjem, vožnjom bicikla šumskim stazama, ribolovom na čistim planinskim potocima, jahanjem… Tu su i mogućnosti za organizovanje izleta i druge rekreativno-zabavne aktivnosti u prirodi.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

30.01.2024.

Subvencije za kupovinu semena

12.09.2023.

Koji su dalji koraci u borbi protiv afričke kuge

04.09.2023.

Turistički potencijali Srbije predstavljeni u SAD

04.02.2023.

Niže cene goriva

30.01.2023.

DDOR na Zlatiboru predstavlja inovacije osiguranja u poljoprivredi

25.10.2022.

Konferencija posvećena tehnološkim inovacijama u poljoprivredi

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca