NOVOSADSKI SAJAM I NURDOR POTPISALI PROTOKOL O DONACIJI

Novosadski sajam je 23. oktobra dobio Oktobarsku nagradu  – za izuzetne rezultate u radu i dostignuća ostvarena u oblasti privrede organizacijom sajamskih, kongresnih i stručnih manifestacija tokom sto godina postojanja i istovremeno odlučio da celokupan novčani deo nagrade donira Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR-u.

Protokol o donaciji danas su zvanično potpisali predsednica UO NURDOR-a, Joland Korora i generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić.

-NURDOR za tri nedelje puni 20 godina koje ćemo obeležiti i Beogradu 11. decembra. Put nije bio lagan, ja sam u ovome dve decenije, i moj sin se pre 20 godina razboleo od raka. Dakle, put nije bio lagan, ali je bio veličanstven. Bilo je svega. Mi smo postali jedna respektabilna, mogu slobodno da kažem institucija. Izgradili smo bolnicu u Nišu, najsavremeniju bolnicu u Regionu, sami uz pomoć donatora, a otvorili smo je još 2018, renovirali smo odeljenje u Kragujevcu, imamo šest roditeljskih kuća, promenili smo dva zakona, preko hiljadu volonterskih sati… Mi smo za ovih 20 godina, osim što smo uložili 500 miliona dinara na onkološka odeljenja u Srbiji, kupovali opremu, kupovali smo krevete, aparate, pacijent monitore, infuzione pumpe, uniforme za medicinsko osoblje, edukovali smo medicinsko osoblje, volontere, roditelje, organizovali psihosocijalnu podršku i kada me pitaju kako? i zbog čega? – ne znam odgovor, znam samo da je strast moja ista kao i pre 20 godina. Sada samo molim Boga da mi da zdravlja da nastavim dalje, rekla je Korora.

– Kada sam ja dobijala Februarsku nagradu pokušali su da prebroje koliko imam volonterskih sati – rekli su preko 5000. Toliko toga divnog, teškog, fenomenalnog, toliko ljubavi, toliko smrti, dece, toliko svega je bilo i to i predstoji, tako da kada nam neko pruži podršku i kada nas neko oseti, kao što sam ja osetila podršku od vas – to je neprocenjivo i to mi daje snagu da idem dalje. Dok ima dobrih ljudi, a definitivno ih ima, dotle ćemo i mi trajati jer ne možemo sami, naglasila je Korora.

 

– Novosadski sajam je ove godine nagrađen Oktobarskom nagradom grada Novog Sada. Ovo je treći put da se to visoko priznanje dodeljuje Novosadskom sajmu. Prethodno je to bilo 1967. i 1979. godine. Istog trenutka je i doneta odluka, sa kojom su se složili svi zaposleni na Novosadskom sajmu, da celokupan novčani deo nagrade bude doniran Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR-u, koji ove godine beleži 20 godina predanog rada i brige o deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku, rekao je Nikola Lovrić. – Nije naša ideja da se ovim postupkom hvalimo i nije slučajno izabran ovaj dan. Danas je Međunarodni humanitarni dan, a ova nedelja je počela Svetskim danom deteta. Sa željom da još jednom skrenemo pažnju na ovo i slična udruženja kojima je potrebna pomoć, Protokol potpisujemo upravo danas. I činimo to u susret praznicima uvereni da će ovaj potez biti još nekome inspiracija da dane koji dolaze, i ne samo praznične, onima kojima je teško učinimo lakšim, istakao je Nikola Lovrić, generalni direktor Novosadskog sajma.

 

Potpisivanje Protokola je samo nastavak saradnje ostvarene na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Tada je u akciji „Human i sladak“, u kojoj je učestvovala i Kompanija Stamevski, za šestu roditeljsku kuću, u 7 dana prikupljeno 946.470 dinara.

Kako su Joland Korora i Nikola Lovrić najavili, saradnja će se nastaviti.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

26.01.2024.

EU – PARTNER POLJOPRIVREDNOG SAJMA

26.01.2024.

Novosadski sajam nastavlja saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam

22.11.2023.

Posetioce na ovom Sajmu očekuju sadržajni nastupi sajamski popusti last minute aranžmani

01.11.2023.

Prvi put se uz Dane energetike i investicija održava i Sajam ekologije

31.10.2023.

Novosadski dani piva

31.10.2023.

12. međunarodni dani energetike i investicija i Sajam ekologije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca