Veliki gest za stanovnike opštine Surčin

Kompanija Nestlé na simboličan način najavila je skori početak sadnje 7638 hrasta lužnjaka, što je do sada najveća akcija pošumljavanja i ozelenjavanja kompanije u našoj zemlji. Ovim zelenim gestom, kompanija ukazuje na važnost očuvanja životne sredine i podstiče svest o potrebi kolektivnog doprinosa zaštiti prirode.

Nestlé Srbija treću godinu zaredom pokreće akciju sadnje drveća, sa željom da pruži doprinos čistijem vazduhu u lokalnoj zajednici u kojoj posluje. Od novembra 2021. godine, Bulevar Milutina Milankovića u Beogradu bogatiji je za 225 Pančićevih omorika zahvaljujući zaposlenima kompanije, a u 2022. godini organizovana je akcija ozelenjavanja teniskih terena širom glavnog grada, kada su predstavnici kompanije, zajedno sa malim teniserima, posadili preko 400 različitih vrsta drveća. Ove godine, uz pomoć partnera i građana koji su se pridružili putem nagradne igre, kompanija se sprema za najambiciozniju akciju dosad – sadnju 7638 mladica hrasta lužnjaka u šumskom kompleksu Crni Lug u Surčinu.

Predstavnici Nestlé Srbija, uz prisustvo gradskih zvaničnika, partnera i prijatelja kompanije, kao i predstavnika medija, danas su u Košutnjaku, u blizini Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, posadili deset mladica gorskog javora i tim simboličnim činom najavili početak najveće akcije sadnje koju je Nestlé do sada organizovao u Srbiji.

„Raduje nas što naša kafa, kojom ljudi širom naše zemlje započinju dan, nastavlja da bude snažan borac za zdraviju budućnost. Ova akcija predstavlja nastavak obećanja svim građanima da ćemo zajedno sa našim brendovima ostati posvećeni održivosti u svemu što radimo. Sadnjom 7638 mladica hrasta lužnjaka podižemo pravu malu šumu, a posebno nam je drago da naš najveći brend NESCAFÉ, koji nosi epitet najodrživijeg brenda kafe na svetu, svoju globalnu orijentaciju uspešno prenosi i lokalno. Veoma smo zahvalni našim partnerima iz Delez Srbija i Srbijašume koji nas podržavaju i doprinose ogromnoj energiji i ljubavi koju ulažemo u Srbiju.“, istakla je Marjana Davidović, generalna direktorka kompanije Nestlé za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

03.08.2023.

Besplatna analiza zemljišta

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca