Manifestacija „Praznične Đakonije“

Turistička organizacija Vršac trinaesti put po redu organizuje manifestaciju „Praznične Đakonije“. 09. decembra 2023.godine u hotelu „Srbija“ od 10 do 18 časova.

Manifestacija je zamišljenja kao izložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove Godine.Tema izložbe je promocija kulture i tradicije iz raznih krajeva Srbije. Izložba je prodajnog karaktera gde posetioci mogu kupiti narodne rukotvorine i autentične gastronomske specijalitete. Organizuje se i takmičenje slavskih kolača, kao i konkurs za izbor najkreativnije novogodišnje častitke. Učenici osnovnih škola iz Vršca, uzrasta od prvog do četvrtog razreda, na časovima likovne kulture kreiraće novogodišnje čestitke i tako učestvovati u takmičenju za najlepšu čestitku. Najlepše čestitke biće nagrađene, a pobednička će biti zvanična Novogodišnja čestitka Turističke organizacije Vršac.

Sadržaj manifestacije upotpuniće dečiji program sastavljen od dečijih horova, kulturno umetničkih društava, muzičkih škola i kreativnih udruženja.

Novogodišnji praznici su vreme radosti, smeha, darivanja i druženja.Vreme praznika je i vreme ukrašavanja, a najviše im se raduju deca.

Manifestacija je izložbenog i prodajnog karaktera a ulaz je slobodan. Cilj ove manifestacije je očuvanje i promocija starih običaja, tradicionalno pripremanje hrane, postavljanje trpeze i izrada suvenira vezanih za Božićne i Novogodišnje praznike.

„Dobro došli 09. decembra na Praznične đakonije“, poručuju iz Turističke organizacije Vršac.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

26.06.2023.

Uskoro jedna od najposećenih manifestacija „Vinofest“

29.05.2023.

Festival vinske kulture Vinofest

08.02.2023.

Kako suzbiti glodare

05.06.2021.

Duh Olimpijskih igara u Vršcu: održana prva „DDOR Olimpijska staza“

21.09.2018.

Kakav će biti zakon o vinu

20.06.2018.

Školi 2,5 miliona dinara za obnovu mehanizacije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca