Održan prvi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno-tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima

U Vladi Republike Srbije juče je održan prvi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno-tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima, a predstavnici svih relevantnih institucija i udruženja poljoprivrednika zajednički su razmatrali moguća rešenja za unapređenje uređenja tržišta i određenih segmenata zakonodavnog okvira.

Sastanku je pored ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković, prisustvovao i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, kao i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva privrede, Ministarstva za brigu o selu, Narodne banke Srbije, Republičke direkcije za robne rezerve, Privredne komore Srbije, Produktne berze Novi Sad, Komisije za hartije od vrednosti.

Ovo je prvi put da se predstavnici svih državnih institucija koje učestvuju u sistemskom uređenju tržišta poljoprivredno-prehrambenih proizvoda nađu za istim stolom sa predstavnicima primarnih poljoprivrednih proizvođača, koji su imali priliku da iznesu svoja iskustva i poteškoće sa kojima se u praksi suočavaju i sa svoje strane daju predloge unapređenja i rešenja problema.

Planirano je da sledeći sastanak Radne grupe bude organizovan 21. decembra 2023. godine, a prva tema kojom će se nadležni baviti je analiziranje odredbi kojima se uređuje oblast skladištenja poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

14.04.2024.

Jelena Tanasković: Sve je više vikend farmera

11.04.2024.

Najdomaćin 2024″ u Lazarevacu 14. aprila

02.04.2024.

„Najdomaćin 2024“ u Lazarevcu

01.04.2024.

Raspisan javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine

22.03.2024.

Jelena Tanasković: Obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca