Čestitamo našim dragim kolegama – Nagrade u prave ruke

Na festivalu ,,Moje selo u pričama i pesmama’’ koje je po šesti put organizovalo društvo za nacionalnu prosvećivanje ,,Svetionik’’ iz Kragujevca nagrađeni su autori naše kuće. Za reportažu ,,Selo kao inspiracija’’ u kategoriji televizijskih ostvarenje nagradu je dobila Mirela Mitrić, a za radijsku emisiju ,,Agroargumenti’’ nagrade su primili Stevan Davidović i Đorđe Simović. video icon

Društvo za narodno prosvećivanje Svetionik iz Kragujevca fesitivalom koji je posvećen stvaralaštvu na selu i o selu upalilo je svojevrsnu duhovnu lampu ne samo u Srbiji nego i van granica naše zemlje.

Na naše konkurse javljali su se autori iz Australije, Novog Zelanda, Nemačke, Kanade rekao je Milutin Matić- direktor festivala ,,Moje selo u pričama i pesmama’’

Za reportažu ,,Selo kao inspiracija’’, emitovanu u kultnoj emisiji ,,Brazde’’ u kategoriji televizijskih ostvarenja nagrada je uručena Mireli Mitrić.

U prvom planu je timski rad i moram da napomenem da je snimatelj reportažu o Velikoj Remeti koja je nagrađena danas bio Bojan Ognjanovac ,a montažer Emanuel Dolama izjavila je Mitrićeva.

Za prepoznatljiv stil u radijskom izveštavanju o tematici sela, kroz emisiju Agroargumenti, nagrađeni su Đorđe Simović i Stevan Davidović.

Ova nagrada nije samo za mene i kolegu Davidovića nego za sve generacije agrarnih novinara koji su tu emisiju uređivali. Reč je pre svega o vrsnim agronomima kaže Simović.

Kolega Simović i ja obilazili smo sela da vidimo šta je to što bi oni voleli da čuju na radiju, zadovoljni su i jedan poljoprivrednik nam je rekao da ima tri radio aparata, jedan u spavaćoj sobi, dugi u kuhinji treći u štali primetio je Davidović.

Ova jedinstvena nacionalna kulturna manifestacija, održana u šumadijskom selu Stragari afirmiše stvaralaštvo posvećeno selu, a ocenjivani su radovi autora iz naše zemlje i dijaspore.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

30.11.2023.

3 Banka nagradila mlade poljoprivrednike sa milion dinara

08.06.2023.

Nagrade u prave ruke

13.02.2022.

Nagrada 2,5 miliona za organsku proizvodnju

22.12.2021.

Nagrade mladim poljoprivrednicima

22.06.2021.

Specijalno priznanje za prof. dr Miću Mladenovića

27.01.2020.

Priznanja u ženske ruke

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca