Manifestacija „Kultura Ukusa“ u Novom Sadu

U subotu, 16.decembra, u atrijumu „BIG“ šoping centra u Novom Sadu, održaće se manifestacija  „Kultura Ukusa„, koja predstavlja spoj tradicije, kulture i ukusa.

Posetioci će imati priliku da otkriju zaboravljene zanate i upoznaju se s tradicionalnim tehnikama izrade rukotvorina, ali i da istraže nošnje specifične za određene krajeve. Biće održana i izložba tradicionalne hrane i pića, jer „Kultura Ukusa“ teži afirmaciji tradicionalnih proizvoda i gastronomije.

Izlozba hrane i pića trajaće ceo dan, od 10 do 22 časova. U periodu od 14 časova do 16 časova biće održana radionica na kojoj će biti prikazane tehnike starih zanata, poput prikaza tehnike veza i zlatoveza. Nakon toga, od 16 časova do 18 časova sledi prikaz tehnike pletenja i upoznavanje sa tehnikom izrade nakita. Radionice će držati Udruženje „Etnodom Gorocvet“ iz Inđije.

U srcu ove manifestacije je ideja o očuvanju nematerijalnog kulturnog nasleđa kroz kvalitetan kulturni sadržaj i promociju. Ponudom kvalitetnog kulturnog sadržaja želimo da privučemo što veći broj građana i  posetilaca Novog Sada.

„Kultura Ukusa“ će biti prilika za istinsko uživanje u nasleđu ukusa, mirisa i bogatstvu različitih kultura koje su oblikovale ove prostore. Program je namenjen svim generacijama. Ulaz besplatan.

Događaj se realizuje uz podršku grada Novog Sada i šoping centra „BIG“ Novi Sad.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca