Čadež: MK Grupa najbolji primer održivog razvoja

MK grupa, osim što je među najuspešnijim poslovnim sistema u regionu,  jedan je od najboljih primera održivog razvoja, zasnovanog na investicijama, novim tehnologijama i inovacijama i uzor kompanijama u svom dobavljačkom lancu u kome je čak 80 odsto domaćih firmi i kooperanata, poručio je danas Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS).

Osim posla, dodaje, sarađujući sa MK Grupom, kompanije dobijaju i neophodna znanja, usvajaju najviše standarde i podižu svoje kapacitete za održivo poslovanje kako bi sutra mogle da postanu partneri velikim sistemima u EU.

Čadež je na predstavljanju ESG (environmental, social, governance) izveštaja MK Grupe za 2022. u PKS, istakao da je MK Grupa kompanija za primer i kada je u pitanju energetika i način na koji se bave energetskom potrošnjom, kao i po pitanju odnosa prema zaposlenima. Navodi da MK Grupa ima 4.000 zaposlenih u celom regionu, a da je za 2022. godinu uplatila 60 miliona evra poreza državi Srbiji.

„Privrednoj komori Srbije je posebno značajno to što MK Grupa ima više od 80 odsto dobavljača iz naše zemlje što je važno i za te kompanije i za celu privredu Srbije“, napominje predsednik PKS.

Kompanije koje su dobavljači MK Grupe rade sa njom na ESG principima, koji su novina za kompanije u regionu, a deo su obaveza koje dobavljači velikih poslovnih sistema i izvoznici u EU moraju da ispune, objašnjava Čadež.

„Ukoliko se ne budemo držali i naučili da radimo kao što radi MK Grupa, može nam se vrlo lako desiti da ne možemo da izvozimo na tržište EU i to bi mogao biti veliki problem, i zato su važni znanje i kompetencije koje MK Grupa prenosi na svoje dobavljače“, poručio je Čadež.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

13.04.2024.

Sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“

26.02.2024.

Uskoro “ZERO Food Waste Expo“

25.02.2024.

Srpska hrana tražena na Bliskom i Dalekom istoku

20.02.2024.

Karavan ženskog preduzetništva – Na kafi sa preduzetnicama

25.12.2023.

Čadež: Digitalizacija briše jaz između urbanog i ruralnog

24.11.2023.

Sajam etno hrane i pića 2023

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca