Koji je zaključak sa današnjeg sastanka Radne grupe

U Vladi Republike Srbije danas je održan drugi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno-tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima, a predstavnici svih relevantnih institucija i udruženja poljoprivrednika zajednički su razmatrali moguća rešenja za unapređenje uređenja tržišta i određenih segmenata zakonodavnog okvira.

Današnjem sastanku su pored ministarke Tanasković, prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstva finansija, Ministarstva privrede, Ministarstva za brigu o selu, Narodne banke Srbije, Republičke direkcije za robne rezerve, Privredne komore Srbije, Produktne berze Novi Sad, Komisije za hartije od vrednosti.

Na sednici je donet zaključak da se na predlog Ministarstva poljoprivrede danas formira komisija za popis svih skladišnih prostora na teritoriji Republike Srbije najkasnije do 14. januara 2024. godine. Pored toga, dogovoreno je da zajednički pravilnik Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i Ministarstva poljoprivrede kojim se propisuju minimalni tehnički uslovi za trgovinu na otkupnim mestima – skladištima, bude usvojen do kraja januara naredne godine.

Sledeća sednica zakazana je za 31. januar 2024. godine, a na dnevnom redu će se tada naći predlog novog Zakona o trgovini poljoprivrednim proizvodima.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

14.04.2024.

Jelena Tanasković: Sve je više vikend farmera

11.04.2024.

Najdomaćin 2024″ u Lazarevacu 14. aprila

10.04.2024.

Veće akcize za gorivo

05.04.2024.

Na današnjoj sednici Vlade usvojeni su zaključci evo i koji

22.03.2024.

Jelena Tanasković: Obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije

15.03.2024.

Jelena Tanasković: Naš jedini cilj je da potrošimo svaki dinar u cilju unapređenja srpske poljoprivrede

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca