Najavljeno formiranje poljoprivredne komore Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je danas, u prisustvu ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković, sastanak sa poljoprivrednicima.

Brnabić je tom prilikom ocenila da je ovo istorijski sastanak, imajući u vidu to da njemu prisustvuju predstavnici više od 60 udruženja poljoprivrednika iz čitave Srbije.

Ona je navela da je ovo prvi put da je neka vlada okupila sva relevantna udruženja iz oblasti poljoprivrede, kako bi im predstavila budžet za subvencije za narednu godinu, koji će iznositi rekordnih 119 milijardi dinara.

 

Na sastanku je najavljeno formiranje poljoprivredne komore Srbije, kako bi se poljoprivrednim proizvođačima pružila mogućnost da kroz takvo telo štite svoje interese na tržištu.

Veći deo sastanka protekao je u pitanjima poljoprivrednika predsednici Vlade i ministarki, kako bi sva otvorena pitanja u vezi sa funkcionisanjem subvencija bila razrešena.

Svako od poljoprivrednika imao je mogućnost da iznese svoja pitanja, dileme i predloge za dodatno poboljšanje poljoprivredne proizvodnje u Srbiji.

Brnabić je istakla da je namera da ovakvi dijalozi između poljoprivrednika i Vlade budu redovni, kako bi zajedničkim snagama kontinuirano radili na dodatnom unapređenju položaja poljoprivrednih proizvođača.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

14.04.2024.

Jelena Tanasković: Sve je više vikend farmera

11.04.2024.

Najdomaćin 2024″ u Lazarevacu 14. aprila

02.04.2024.

„Najdomaćin 2024“ u Lazarevcu

01.04.2024.

Raspisan javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine

22.03.2024.

Jelena Tanasković: Obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca