Međunarodna konferencija o jagodastom voću

Međunarodna konferencija o jagodastom voću (International Soft Fruit Conference) održana je tokom ove nedelje u Holandiji. Konferencija pruža sjajnu priliku za unapređenje znanja i veština o ovoj vrsti voća ali i za upoznavanje mnogobrojnih posetilaca iz različitih krajeva Evrope.

Projekat konkurentne poljoprivrede organizovao je studijsku posetu Holandiji, na koju su pored projektnog tima krenuli i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja, korisnice i korisnici i predstavnici ambasade Holandije u Srbiji.

“Osim konferencije na kojoj je bilo prilike da čujemo mnogobrojne međunarodne govornike iz različitih oblasti, da se upoznamo sa najnovijim trendovima u gajenju jagodastog voća, mi smo tokom studijske posete videli i primere tehnologije poslednje generacije u sektoru voćarstva, poput mašine za prolećni mraz, poljoprivrednih zadruga koje broje preko 400 članova, koji obrađuju 5 700 hektara i raspolažu sa 70 000 kilograma skladišnog prostora, svetskog trening i obrazovnog centra, Horti Centar, upoznali ljude iz cele Evrope koji se bave poljoprivredom, kao i predstavnike Vlade Holandije i predstavnike Ministarstva ekonomije, Ministarstva poljoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja. Želeli smo da našim korisnicama i korisnicima pokažemo najsavremenije načine upravljanja i planiranje poljoprivredne proizvodnje, trenutne tržišne trendove plasmana jagodastog voća, kao i da omogućimo razmenu znanja i iskustava između Ministarstva i Uprave. Mišljenja sam da smo svi mnogo naučili a da su ovakve posete izuzetno korisne i potrebne”, rekao je Milan Stevanović, koordinator projekta.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.07.2024.

Uskoro Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na  podsticaje u  stočarstvu za krave za uzgoj  teladi za tov za 2024. godinu

22.07.2024.

Ministarstvu poljoprivrede biće prebačeno 3,67 milijardi dinara

20.07.2024.

Uskoro Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal 2024. godine

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

15.07.2024.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća

10.07.2024.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca