Međunarodna konferencija o jagodastom voću

Međunarodna konferencija o jagodastom voću (International Soft Fruit Conference) održana je tokom ove nedelje u Holandiji. Konferencija pruža sjajnu priliku za unapređenje znanja i veština o ovoj vrsti voća ali i za upoznavanje mnogobrojnih posetilaca iz različitih krajeva Evrope.

Projekat konkurentne poljoprivrede organizovao je studijsku posetu Holandiji, na koju su pored projektnog tima krenuli i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja, korisnice i korisnici i predstavnici ambasade Holandije u Srbiji.

“Osim konferencije na kojoj je bilo prilike da čujemo mnogobrojne međunarodne govornike iz različitih oblasti, da se upoznamo sa najnovijim trendovima u gajenju jagodastog voća, mi smo tokom studijske posete videli i primere tehnologije poslednje generacije u sektoru voćarstva, poput mašine za prolećni mraz, poljoprivrednih zadruga koje broje preko 400 članova, koji obrađuju 5 700 hektara i raspolažu sa 70 000 kilograma skladišnog prostora, svetskog trening i obrazovnog centra, Horti Centar, upoznali ljude iz cele Evrope koji se bave poljoprivredom, kao i predstavnike Vlade Holandije i predstavnike Ministarstva ekonomije, Ministarstva poljoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja. Želeli smo da našim korisnicama i korisnicima pokažemo najsavremenije načine upravljanja i planiranje poljoprivredne proizvodnje, trenutne tržišne trendove plasmana jagodastog voća, kao i da omogućimo razmenu znanja i iskustava između Ministarstva i Uprave. Mišljenja sam da smo svi mnogo naučili a da su ovakve posete izuzetno korisne i potrebne”, rekao je Milan Stevanović, koordinator projekta.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

02.04.2024.

„Najdomaćin 2024“ u Lazarevcu

01.04.2024.

Raspisan javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine

22.03.2024.

Poljoprivrednicima na raspolaganju više kanala informisanja

20.03.2024.

Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima

19.03.2024.

Drugi poljoprivredni karavan „Najdomaćin 2024“ u petak stiže u Mladenovac

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca