Šesta ,,Pihtijada“ na jugu Srbije

Na Krstovdan, 18. januara, gradski park Svrljiga postaće epicentar okupljanja ljubitelja tradicionalnih pihtija na šestoj po redu “Pihtijadi”.

Ova manifestacija, koju organizuju Centar za turizam, kulturu i sport i Opština Svrljig, predstavlja priliku za lokalne majstore kuvanja da pokažu svoje umeće u pripremi ovog ukusnog specijaliteta.

Takmičarski deo događaja planiran je za sam Krstovdan, kada će se gradski park pretvoriti u arenu ukusnih takmičenja i gastronomske čarolije. Ocenjivanje i degustacija biće zakazani za 19. januar, na dan Bogojavljanja, pružajući stručnom žiriju i posetiocima priliku da uživaju u raznolikosti pihtija.

Svi zainteresovani za učešće u takmičenju mogu se prijaviti do 16. januara putem telefona 061/187-3333 Slaviši Aleksiću, koordinatoru manifestacije.

Očekuje se da će “Pihtijada” okupiti brojne kulinarske entuzijaste, pružajući nezaboravno gastronomsko iskustvo svim posetiocima. Tradicija pripreme pihtija doživljava svojevrsnu renesansu, a Svrljig će biti epicentar ove ukusne manifestacije, promovišući bogatstvo lokalne kulinarske baštine.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

24.01.2024.

Tradicionalna Rumenačka pihtijada

20.01.2019.

SVRLJIŽANI DOBRI DOMAĆINI: Prva ‚‚Pihtijada“ u porti Crkve

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca