Novosadski sajam nastavlja saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam

Na Novosadskom sajmu  je svečano potpisan Protokol o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma kojim se definišu zajedničke aktivnosti u 2024. godini. Potpisivanjem se nastavlja dosadašnja uspešna saradnja u organizaciji manifestacija u ovoj godini.

Pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević i generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić usaglasili su se oko ideje na kojoj se zasniva uspešna saradnja Sekretarijata i Sajma.

– Kada razgovaramo o održavanju najboljih, najkvalitetnijih, najsadržajnijih sajamskih izložbenih manifetsacija onda je jedno mesto u Vojvodini, a to je Novosadski sajam. Mi nemamo tu dilemu i da nije ovog sporazuma saradnja bi postojala. Ono što je naš plan, jeste, da najmanje pet zajedničkih manifestacija organizujemo u toku ove godine: Međunarodni poljoprivredni sajam, Međunarodni sajam turizma, Biznis priče, Dane piva. Mogu da dodam da ćemo prvi put zajedno, u saradanji sa studentima Univerziteta u Novom Sadu, sa mladim preduzetnicima, napraviti prvi sajam budućnosti omladinskog preduzetništva ideja i inovacija, jer hoćemo tim mladim ljudima da omogućimo da se sazna šta sve rade. Zato ćemo kao i do sada, sve značajne manifestacije koje se održavaju na teritoriji AP Vojvodine raditi isključivo i jedino sa Novosadskim sajamom, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

– Godina koja je pred nama je veoma izazovna, jer smo mi na Novosadskom sajmu, kao društveno odgovorna firma shvatili da, svaku priredbu koju organizujemo do 2027. godine kada će se održati EXPO 2027, treba da podredimo našem i opštem interesu, rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić. – Sve priredbe koje budemo organizovali, moraju biti na visokom nivou. Gosti iz inostranstva moraju da se osećaju dobrodošlo kako bi mogli da pošalju pozitivnu sliku i preporuku svima onima koji još nisu bili u Srbiji, Novom Sadu, Beogradu. Sportski rečeno, želimo da svaku utakmicu igramo, da pobedimo i da tako igramo do finala, kako bi našem društvu i našoj državi pomogli kroz svoju posvećenost i profesionalizam. To je utakmica koja je win-win i nije ni teška, jer se od nas očekuje samo  da budemo dobri domaćini. Svaka priredba nam je jako bitna, svaki gost, učesnik, izlagač, posetilac…. Zato nam je organizacija Međunarodnog poljoprivrednog sajma veoma važna. Što se tiče saradnje od prošle godine koju smo imali sa Pokrajinskim sekretarijatom, nije bilo nikavih problema u organizaciji priredbi. Upravo uz podršku Sekretarijata uspeli smo sve da realizujemo, a svi dogovori koje smo imali su više nego ispoštovani u vrlo kratkom roku, naglasio je Lovrić.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

27.05.2024.

Šampioni Sajma u stočarstvu

24.05.2024.

Međunarodni poljoprivredni sajam: Veći, posećeniji, lepši, bolji

22.05.2024.

Aleksandar Martinović sa delegacijama Republika Malavi i Gabon

21.05.2024.

Italija sigurno tržište za srpski lešnik

20.05.2024.

NLB Komercijalna banka: Specijalna sajamska ponuda poljoprivrednih kredita!

19.05.2024.

Aleksandar Martinović: Evropska unija najznačajniji spoljno–trgovinski partner Republike Srbije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca